Afwerken getegelde hoek: alleen kit of voegmiddel en kit

Onno

  • #1
Beste medeklussers,

Na wat zoekwerk op het forum kom ik tot de conclusie dat mijn vraag nog niet eerder gesteld is (of ik zoek slecht... :? )

Ik weet dat je bij nieuw tegelwerk de hoeken het beste kunt afwerken met kit, dit om eventuele scheurvorming door het werken van de ondergrond te voorkomen. Alleen bij hele oude muren schijnt de werking wel mee te vallen... In mijn geval gaat het om de hoek tussen een hele oude muur (> 100 jaar) en een nieuwe, dus kitten.

Nu wil ik alleen weten of je de hele hoeknaad op moet vullen met kit, danwel eerst de hoek enigszins vullen met voegmiddel, en de na droging resterende ruimte vullen met kit & afwerken. Of moet je de ruimte die er in de hoeken is met iets anders opvullen alvorens af te kitten ?

Bedankt voor de reacties !

Onno
 

HaroldQQQ

  • #2
Ik heb zoiets zelf geprobeerd: Een gleuf onder tegels opgevuld met muurvuller en vervolgens (na het uitharden) daaroverheen gekit. Resultaat: de siliconenkit hechtte niet op de muurvuller!
 

Onno

  • #3
Maar ik neem aan dat kit wel hecht op tegelvoegmiddel, want er zijn altijd raakvlakken met voegmiddel van de voegen die haaks op de hoek staan.
 

MichielD

  • #4
Voor zover ik weet alleen met kit.
En anders heb ik verkeerd gevoegd.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Inderdaad alleen kit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu