Afwerken badkamertegels zonder sierstrip?

Gerard1974

  • #1
Ik heb badkamertegels gekocht en hier komen ook wat hoeken voor die ik het liefst zonder sierstrips wil afwerken. De kleur van mijn tegel is betongrijs. Kan ik bijvoorbeeld de zijkant laten polijsten zodat de tegel er mooi uitziet? De zijkant heeft wel 2 kleuren grijs.

Of weet iemand een andere mooie oplossing? Als tegelstrips de enige oplossing zijn wie weet dan een paar sites om verschillende soorten te bekijken.

Bedankt alvast voor de tips.

Groeten,

Gerard
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je zou eventueel de hoeken van de tegels in het verstek kunnen slijpen.
Maar dat zijn in het algemeen wel hoeken die gevoelig zijn voor beschadigingen.
 

Black Knight

  • #3
Hebben zelf hier in de keuken vorig jaar een nieuwe tegelvloer gelegd wegens lekkage leidingen onder de vloer. Bij de aankoop van deze tegels zochten we dus ook bijpassende plinten. Dit werd door de tegelzaak opgelost als volgt : bestel een pak tegels meer en we laten deze tegels tot plinten snijden. Enkele weken later hadden we tegels + plinten. Deze plinten waren zo netjes gesneden en terug gepolijst en afgewerkt dat je niet eens kan zien dat het eigenlijk gesneden tegels zijn. Echter waren dat wel keramische tegels met 1 kleur, dus ik weet niet of dat ook met uw tegels mogelijk is.
 

Keimert

  • #4
Hier ook gehad in de badkamer. Onder verstek zagen aan gedacht, maar nauwelijks netjes uitvoerbaar. Uiteindelijk gekozen voor aluminium strips, gewoon rechte, geen hoekprofieltjes. Is wat geklooi om ze netjes in de lijm te krijgen, maar ziet er wel heel strak uit. Dus alleen een profiel op de kopse kant van een tegel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu