Afwasmachine, programma stopt als er gepompt wordt.

Em_all22

  • #1
Ik heb een Siemens afwasmachine SE64M350EU/40, het programma stopt met werken als hij begint met pompen. Hij stopt niet meer met pompen. Vermoedelijk wordt het niveau niet goed meer bepaald.
Ik heb de machine open, maar het is mij niet duidelijk waar deze zit bij deze machine en hoe deze eruit te halen.
Op de foto staat links de pomp en recht op de slang iets(2) en bovenaan ook een sensor(1) met draden.
Maar 2, ik heb geen idee hoe te openen.

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je omschrijving van het probleem is wat onduidelijk. Wat bedoel je met: "het programma stopt met werken als hij begint met pompen. Hij stopt niet meer met pompen."?

Dat 'iets' wat je als 2 hebt aangegeven lijkt veel op de aansluitingen van het (doorstroom) verwarmingselement 00483058. Dat heeft dan waarschijnlijk weinig met je probleem te maken. De sensor bovenop zal dan de temperatuursensor 00165281 zijn.

De door jou aangegeven pomp ziet eruit als de hoofdpomp 00489652.

Afbeeldingen van genoemde onderdelen kun je vinden door met de nummers te googelen.

Ik denk echter dat je de afvoerpomp bedoelt. Die zit aan de andere kant van de zeefeenheid. Indien die afvoerpomp continue blijft draaien is er waarschijnlijk sprake van een lekkage in de machine, waardoor de vlotter op de bodem geactiveerd wordt en daardoor het rode stangetje omhoog gaat. Die activeert een microschakelaar, die vervolgens de afvoerpomp laat lopen.

Dat wordt vaak veroorzaakt doordat de hele boel zwaar vervuild is. Kwestie van linker beplating eraf halen en diverse onderdelen grondig schoonmaken. Oa. het niveausysteem, het labyrint en vooral de (geribbelde) slang naar de zeefeenheid zijn berucht.

Hier vind je een beschrijving (duitstalig) van veel voorkomende problemen bij dit soort vaatwassers:
Geschirrspüler Universalanleitung Bosch-Siemens.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu