Afvoerpomp Samsung WF1704YSW2

Raysteenb

  • #1
De afgelopen weken gaf mijn wasmachine constant een storing. Dat begon met SUD melding (teveel schuim/wasmiddel), terwijl wij helemaal nooit zoveel gebruiken. Na een paar keer gereinigd te hebben liep die over in de 5E melding. Deze melding komt meestal met nog 30 minuten te gaan als wij een normaal programma kiezen. Het lijkt erop dat het voor het centrifugeren gebeurd als die water moet afpompen.

Op advies al rondgekeken hier op forum en samsung, heb alle slangen al nagekeken en schoongemaakt. Nu heb ik gister ook even de onderkant opengemaakt om naar de afvoerpomp te kijken. Het propellertje moet volgens de berichten vrij rond kunnen draaien. Dat doet deze niet meer helemaal. Tot driekwart draait die prima, daarna heeft die een soort "knik" waarna die verder draait. Zou dit het euvel kunnen zijn?

Alvast bedankt!
 

Techrax

  • #2
Meestal is de afvoerpomp defect. Magneetpompen hebben vaak de neiging om vast te lopen al bij een zeer kleine speling op het schoepje. Afvoerslang en/of slang van kuip naar pomp niet verstopt?
 

Raysteenb

  • #3
Nieuwe afvoerpomp geïnstalleerd, voorlopig doet die het weer prima :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu