Afvoerleiding spoelbak / vaatwasser / close-in boiler

Erik_w107

  • #1
Voor de plaatsing van onze nieuwe keuken ben ik het leidingwerk aan het aanpassen. Nu komt er in het kastje onder de spoelbak een close-in boiler. Zowel de afvoer van de inlaatcombinatie, de afvoer van de spoelbak en de afvoer van de vaatwasser zullen hier hun weg naar het riool moeten vinden.

Ik moet de 50 mm pvc afvoer nog in de vloer verwerken. Ik maak mij echter zorgen over de hoeveelheid water dat mogelijkerwijs ineens afgevoerd moet kunnen worden.

Zou het een verstandige keuze zijn om vanaf de 50 mm pvc leiding in de vloer niet 1 maar 2 pvc buizen omhoog te brengen, 1 voor de vaatwasser en 1 voor de boiler/spoelbak? Beide zouden dan een eigen sifon krijgen.
Is het verstandig in deze configuratie de sifon van de vaatwasser laag te plaatsen en de sifon van de spoelbak hoog, net onder de uitstroom van de spoelbak?

De andere mogelijkheid is met 1 leiding omhoog van de horizontale 50 mm pvc buis. Hierop komen dan 2 sifons, en eventueel een 3e indien ik de afvoer van de inlaatcombinatie ook middels een sifon er op aansluit. Maar dan ben ik bang dat ik toch problemen krijg in het geval de spoelbak leeg loopt tegelijk met het leegpompen van de vaatwasser. Is dit een terechte zorg? Iemand suggesties?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Geeft volgens mij geen probleem, althans ik heb ze er nog niet als zodanig meegemaakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu