Afvoerlampje miele w9616

Carp

  • #1
Goedendag allen,

Steeds vaker begint onze wasmachine te piepen aan het einde van zijn programma. Het afvoerlampje knippert dan en de machine centrifugeert en sport dan niet.

Pluizenfilter is schoon en het pompje draait zoals het zou moeten. De machine doet het hier al ruim 4 jaar zonder problemen, dus de afvoer hoogte lijkt ook niet het probleem.

Zodra je de was in een los programma centrifugeert en pompt is er niks aan de hand. Zijn de afvoer slangen van en naar de pomp goed los te halen on te controleren op verstoppingen? Heeft er verder nog iemand een gouden tip?

Alvast bedankt!
Casper
 

Peterke

  • #2
Het lijkt er op dat als de deur open geweest is en je opnieuw centrifugeerd hij het wel goed doet ...waarschijnlijk zit je luchtval verstopt
Voorzijde onderkant trommel zit een grijs potje met een dun slangetje er aan die zit dicht of het potje od de slang waardoor hij de druk niet meer kan meten
Dus
Stekker er uit
Zeeplade er uit
Drie x torx 20 schroeven achter zeeplade los
Drie maal dop 10 in deurgat los
Klep van afvoerpomp los
Tuit uit houder halen
Vanuit links de front als een deur opendraaien
Slangetje heel verzichtig loshalen zondr tuitje af te breken
Luchtval (grijze tuit) losmaken en uit trommel kantelen

En schoonmaken
Alles omgekeerd volgorde terug bouwen
 

Carp

  • #3
Beste Peter,

Bedankt voor de reactie! Het openen van de machine is geen probleem, de luchtval losmaken lukt mij echter niet. Het ziet er naar uit dat deze met het rubber in de trommel gedrukt zit, maar ik ben bang dat ik deze sloop met het lostrekken. Verder zit er nog een plastic plug oid als bevestiging, ook deze krijg ik niet los. Wel het slangetje doorgeblazen, mogelijk is dit als iets!

Wat is de beste manier om de luchtval te demonteren als dit toch nog niet voldoende is?

Vriendelijk bedankt alvast!
 

Peterke

  • #4
Anders ook effe de luchtval goed doorblazen
 

Carp

  • #5
So far so good!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu