Afvoergoot na te hebben getegeld

Ed12345

 • #1
Beste experts,

ik heb een inloop douche geplaatst en de helling van de vloer niet optimaal gemaakt. Zit te denken hoe ik het ga oplossen.

1 ding waar in aan dacht is een afvoer goot bij te plaatsen. Dan zou ik 1 of meerdere tegels moeten opensnijden. Onder de badkamer is een open ruimte waar ik makkelijk bij kan. Ik heb echter geen echte klus ervaring om te kunnen overzien of dit wel mogelijk is. Tegels zijn 30x60. Ik zou eventueel 2 goten van 60 naast elkaar kunnen plaatsen zodat ze mooi parallel aan de tegel lopen.

Zou een ervaren klusser bij op de mogelijke problemen kunnen wijzen? hartelijk dank.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kunt u een foto en/of tekening plaatsen ?
  Het is niet erg duidelijk zo.
   

  Ed12345

  • #3
  Hallo,

  ik voeg een foto toe. Alles moet nog afgewerkt worden ....

  water moet dus in putje stromen maar loopt te langzaam en daarom hoopt het water zich op en stroomt dan naar slaapkamer deur (rechts op foto).

  Mijn vraag was of ik b.v. vanaf de 3-de tegel vanaf de natuurstenen muur nog een stuk uit de tegel kan zagen en er een douche goot in plaatsen. Of b.v. per tegel een 30cm gootje plaatsen zodat het netjes parallel aan de goot blijft lopen en ik meerdere goten naast elkaar kan plaatsen. Onder deze vloer zit een betonnen vloer maar kan daar wel van onderen bij.

  dit is 1 van de mogelijkheden. Ik wil ook een glazen wand plaatsen maar weet niet zeker of dit het water zal tegenhouden. Een glazen wand en een serie goten lijkt me beter alleen weet ik niet of deze goten goed gemonteerd zouden kunnen worden.

  hartelijk dank

   

  Roykes

  • #4
  Kun je geen opstand maken? dus dat stukje eruit halen bij je douche en dan dit goed op afschot leggen.

  met die goten zou opzich ook wel kunnen. alleen denk ik dat het kwa kosten eigenlijk niks uitmaakt. en dan is het mooier om dat stukje opnieuw te doen.. maar dat is uiteraart mijn persoonlijke mening
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Plaats anders een grotere put en evt plaats je holonite dorpel.

  zie hier

  Want je moet ook een spatscherm plaatsen vind dat stopcontact wat te dicht bij de douche
   

  Roykes

  • #6
  Als het afschot niet goed loopt los je het niet op met een dorpel.
  loopt het wel af maar niet hard genoeg dan is dat een mooie oplossing inderdaad. maar de put vervangen? dat lijkt me persoonlijk totaal niet nodig.
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #7
  Misschien te simpel, maar is er geen rotzooi in je putje gekomen?
  als dat niet het geval is, zou de tegels waar je je drain goot wilt hebben, er uit halen, en dan de goot plaatsen, em het tegelwerk weer herstellen.
  in de bestaande tegels gaat slijpen, word denk ik helemaal niets.

  groeten b
   

  Ed12345

  • #8
  Bedankt voor de adviezen. Ik had er nog niet aan gedacht de boel er weer uit te gaan slopen :) Lijkt me erg veel werk maar ik zal het gaan overwegen.

  Ik heb net een test gedaan door een rij tegels (4 breedtes diep, dus 120cm) in loodrechte richting op de betegelde muur bovenop de 3-de rij tegels te leggen om te zien of het water dan rondom de tegels gaat lopen. Lijkt misschien net te doen om het op te lossen met een glazen wand en die op de tegels te kitten, hoewel ik het niet erg mooi en professioneel eruit vind zien staan dat het water blijft liggen.

  Een serie van 3 bij 4 tegels opnieuw doen is misschien de mooiste oplossing, alleen een rot klus lijkt me omdat we vrij dikke lijm hebben gebruikt juist om dat afschot te bewerkstelligen ...
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
  Het beste kun je denk ik toch even 4 tegels er uit halen.
  Dan een ander (groter 15x15 cm) putje dieper plaatsen zo ongeveer een cm of 1,5
  Daarna de tegels diagonaal doorsnijden, zodat je een goed afschot naar het putje kunt maken. (zie rode strepen)

  En daarna de gazen wand (Blauw)op de vloer vastkitten, wat eigenlijk altijd moet.

  En vergeet ook niet, om die natuurstenen muur even goed te impregneren met een waterdicht maken impregneer middel.
  Anders heb je straks vochtdoorslag, of een lekkage.

   

  Ed12345

  • #10
  Bedankt voor je advies. Na wat testen te hebben gedaan denk ik dat ik eerst een 120cmx200cm glazen douchewand ga plaatsen. Misschien is het goed genoeg. Zo niet dan zal ik denk ik wat breekwerk moeten doen.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #11
  Nog even een late reactie @Roykes
  een grotere put 15x15 of 20x20 is zeker beter gaat het water ook sneller weg.

  zit nu een 10x10

  dat drempeltje kan je aan de onder kant zo afvlakken dat deze bovenkant mooi water pas ligt en onder mooi water dicht afsluit.

  dus dan stroomt het niet meer richting sl.kamer

  Op dit drempeltje en die zijn vaak 3x3 cm kan mooi de glazen wand.
   

  Ed12345

  • #12
  Goed idee henk, die dorpel. Ik zat al te denken hoe ik die glazen wand mooi parallel aan de vloer en parallel aan de muur ging krijgen. Wilde het opvullen met kit maar kan nu de glazen wand netjes met de daarvoor geleverde strip aan de muur bevestigen en de dorpel zodanig lijmen dat die parallel gaat lopen met de onderkant van de deur. bedankt voor je advies.
   

  Roykes

  • #13
  @henk,

  het putje is het probleem niet als het verhaal goed leest.
  echter als je vloer eruit haalt kun je je putje net zo goed vervangen voor een van 15x15. 20x20 zou ik even goed over nadenken dit is nogal groot en niet zo mooi (ook weer een persoonlijke mening)
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #14
  Het probleem is dat het water de verkeerde kant op liep dat had ik ook gelezen.

  Maar je krijgt een opeenhoping van water wat niet snel genoeg weg kan dus zoekt het de weg van de minste weer stand.

  Dus maak je de put groter heb je een betere weg stroming en dat kleine drempeltje houd dat beetje rest water wel tegen en is zijn glas wand ook mooi strak aan gesloten.

  ff een correctie die dorpel zijn 5x5 cm  Holonite badceldorpel 100x5x5cm antraciet
   

  Ed12345

  • #15
  Ja zo'n dorpel is voor mij de perfecte oplossing. Blijft dan iets water staan maar dat is niet zo erg. Ik heb 1-tje van 120cm nodig dus ik vond deze link:

  Link verwijderd.
  Maar die verwijst naar een bekende fabrikant van douche cabines.
  Dus via google ook wel te vinden. Mod


  zal wel iets duurder zijn maar lengte tot 200cm verkrijgbaar en handleiding staat online (wel zo handig voor een amateur als ik).
   

  Ed12345

  • #16
  Nog 1 vraag. Ik heb vandaag spullen binnen gekregen waaronder een 120cm lange dorpel. Ik had gehoopt op een kleine beschrijving maar er zit verder niks bij. In de product omschrijving staat:

  "Mineraalmarmer met gelcoating, inkortbaar, voor douchewand".

  Op een andere site vond ik:

  Breng eerst een primer aan om een goede hechtlaag te creëren. Wij adviseren de PCI Gisogrun 303 primer van BASF of gelijkwaardig. Breng in een tweede stap een flexibele mortel aan om de dorpel goed in vast te leggen. Wij adviseren hiervoor de Nanolight van BASF of gelijkwaardig.

  Ik ga de dorpel dus boven op de tegels bevestigen. De dorpel is helemaal vlak aan de onderkant. Zou een gewone flexibele vorst bestendige tegel lijm ook goed zijn om het te bevestigen?

  hartelijk dank, Ed
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu