Afvoer wasmachine stroomt over - Tips

Highwerf

 • #1
Hallo klussers,

Al geruime tijd stroomt er water over tijdens het afvoeren van water door de wasmachine. Vandaag heb ik voor de tweede keer geprobeerd dit probleem op te lossen. Helaas zonder succes!

De cv-onderhoudsmonteur gaf als tip op de afvoerbuizen hoger te maken en een tweede syfon te plaatsen. Met 32 mm buis (misschien te smal) heb ik vandaag op het schuine stuk een syfon geplaatst met een recht stuk er aan. De rest is 40 mm materiaal.

Ook na deze montage blijkt nog steeds water te overstromen. De plaats waar dit gebeurd is in beide situaties het korte stukje waar de cv-afvoer zit. Ik zie echter geen mogelijkheid om deze langer te maken. Het kleine slangetje in deze cv-afvoer is van de droger, maar volgens mij komt hier geen water uit.
Er stroomt nu ook soms een heel klein beetje water uit de opening waar de wasmachine slang in zit. Deze zou ik er nog verder in kunnen plaatsen. Hij zit nu namelijk helemaal bovenaan. Dit staat overigens niet in verhouding met de hoeveelheid water die uit de cv-afvoer komt.

Hopelijk kunnen jullie bruikbare tips geven om dit probleem op te lossen!


Groet,
Marco

:cry:

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Leuk gebakje ja!

  je kunt beter onder de eerste syfon on de bij de vloer een Y stuk plaatsen en daar de wasmachine leiding op zetten met een sifon en dan 90cm buis er op

   

  Kanterz

  • #3
  NOOIT 2 sifons achter elkaar zetten..
  dit zorgt echt niet voor dat het beter wegloopt, integendeel zelfs.

  persoonlijk ik hetzelfde maken als freek zei, maar dan met 1x sifon.
  dus het gele tracject maken zoals hij aangeeft, en dan net boven de verwarmingsbuizen een t-stuk 40 zetten die naar de cv ketel gaat voor je inlaatcombi.
   

  Highwerf

  • #4
  Bedankt voor beide reacties!

  Ik wilde zelf al een tekening maken om te kijken of ik het begreep. Maar dit is helemaal goed!

  Ik ga in het weekend aan de slag met 1 van beide oplossingen. Zodra er weer gewassen is zal ik de uitkomst laten weten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu