Afvoer wasmachine: hoe PVC buizen te koppelen aan bestaande aansluiting

Miriam en Chris

  • #1
Hallo allemaal,

Wij willen onze wasmachine in de garage gaan zetten. Daar zit een waterafvoer waar een wasbakje aan heeft gezeten, dat we nu voor de afvoer van de wasmachine willen gebruiken. De vraag is nu hoe we het beste de nieuwe wasmachine-afvoer kunnen koppelen op de bestaande buis. Die steekt namelijk maar een klein stukje uit de muur. Zie foto's: wat uitsteekt is een PVC buis van 40mm, die verlijmd/geklemd zit in een grotere buis (volgens mij geen PVC?). Liever willen we het PVC niet lijmen, omdat dat niet/heel moeilijk kan worden losgemaakt. Daarom zat ik naar overschuifmoffen te kijken, maar ik denk dat het stukje buis daar te weinig voor uitsteekt?
In de vorige situatie zat het gekoppeld met een rubber aan de binnenkant en daar weer een buisje in. Maar dat maakt de diameter volgens mij te klein om te kunnen gebruiken voor een wasmachine.

Hebben jullie een idee hoe we dit aan moeten pakken? Het lijkt alsof de 40 mm PVC buis eigenlijk maar een stukje van ong 2-3 cm in de grotere buis zit. Zouden we kunnen proberen dit los te krijgen (verwarmen?) en dan kunnen vervangen met een langer stuk dat meer uitsteekt? Of is er een mooiere oplossing?

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!

afvoer uitgezoomd.jpg afvoer ingezoomd.jpg
 

Fmrama

  • #2
Wat is de maat van de buitste buis.? Je zou je er een rubber overgangstuk in kunnen zetten en daarin de pvc buis ed voor de afvoer. Deze zijn in div maten verkrijgbaar!

C585750D-4B0A-43C1-95FA-7656F7BE2028.jpeg


Of een overgang pvc lijm naar manchet
71A5E143-908A-4390-8251-02EA0B751EF8.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Miriam en Chris

  • #3
Bedankt voor je idee. Dat kunnen we inderdaad ook doen ja. De buitenste buis is 50mm volgens mij. Maar dan moet dus wel eerst dat kleine stukje van 40mm eruit, toch? Kan ik het met een föhn genoeg verwarmen om de lijm los te laten worden?
 

Fmrama

  • #4
Ik denk dat dat moeilijk gaat. Die lijm lost niet meer op.
 

Miriam en Chris

  • #5
Het is gelukt: met verf föhn de bestaande verbinding goed los weten te krijgen. Een manchet paste er niet in, omdat de mof een beetje gekke maat leek te hebben, maar uiteindelijk paste de uitgang van de sifon er ook gewoon rechtstreeks in. Toen toch uiteindelijk maar gelijmd. Inmiddels de eerste wassen gedraaid en het lekt niet.
Dank voor jullie input!

afvoer.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Fmrama

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu