Afvoer voor wasmachine in keuken loopt over

Marksanne

  • #1
Ik ben in het huis van mijn zus aan het klussen en de keuken heeft een complete make-over gekregen. Zo was er al een plaats voor een wasmachine, maar nog geen electra, wateraanvoer of afvoer, dus die heb ik aangelegd. Of beter gezegd, ik heb de bestaande koudwateraanvoer afgetakt en een kraantje in het keukenkastje naast de wasmachine gemaakt, net als een afvoer die ik vertakt heb en een geaard stopcontactje.

Hieronder is de intussen zwaar verouderde foto te zien met veel oude elementen van de oorspronkelijke keuken zoals het oude keukenblad, oude kraan, enz.

Maar ik ben toch blij dat ik de foto genomen heb, want hier is de situatie te zien zoals ik het leidingenwerk heb aangelegd. Het enige dat hier niet te zien is, is de standaard sifon van de spoelbak en de ongeveer 60cm lange afvoerpijp voor de wasmachineafvoerslang. Op de foto zat er nog een tijdelijk los kort pijpje in het sifon.




Nu het probleem: als de wasmachine begint af te pompen stroomt het water na een aantal seconden uit/over de afvoerpijp! Ik hoor ook in de spoelbak een hoop gerommel alsof er valse lucht ergens is/ontstaat. Andersom trouwens evenzo: als er flink water in de spoelbak staat en dan leeg laten lopen resulteert in de wasmachineafvoer-buis ook een borrelend en rommelend geluid.

Deze hele opzet lijkt naar mijn idee sprekend op andere dubbele-afvoer situaties zoals ook bij mij thuis in de keuken voor de vaatwasser + spoelbak, maar daar gaat alles geruisloos en probleemloos...

Wat mis ik?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U hebt toch geen 2 sifons achter elkaar zitten ?
 

Marksanne

  • #3
@Jan: eh... nou, 'achter elkaar'... het zijn 2 sifons die beiden op dezelfde buis uitkomen. Is dat een grote 'no-no'?

En wat zou dan een oplossing zijn?
 

Sewerboy

  • #4
Na het t-stuk gaat de leiding door de vloer naar de kruipruimte, of is dit een appartement waar de leiding eerst nog een stuk in de betonvloer moet afleggen voordat het naar een standleiding gaat? Het lijkt erop dat het probleem zich na het t-stuk bevind toch? Klinkt als een verstopping. Syfons lijken goed aangesloten. Heb je misschien stiekem een beetje tegelvoegsel of zo door gootsteen gespoeld?
 

Marksanne

  • #5
Na het t-stuk gaat het naar 'beneden' door de betonvloer inderdaad (het is inderdaad een appartement, dus eronder zal in het onderliggende appartement een punt zijn waar deze afvoer overgaat in een grotere afvoerbuis. Ik kan het niet eenvoudig 'afkijken' want dit is het bovenste appartement :)

Maar inderdaad... er is zeer zeker (zwaar verdund, maar toch) tegelvoegsel doorgespoeld... Niet door de 'nieuwe' afvoer, maar wel via de bestaande afvoer waar de spoelbak zit. Die sifon heb ik nog even uit elkaar gehaald en die was verrassend schoon eigenlijk.

De 'nieuwe' sifon is lastig open te maken, maar ik zal het toch voor de zekerheid proberen om te zien of te toch ellende inzit.
 

Sewerboy

  • #6
Het zal niet aan het syfon liggen. Het probleem bevind zich dan in de leiding na het t-stuk. Ik zou de leiding waar u orgineel bij hebt gezet, doorzagen, zo'n 4cm boven het bochtje wat opde grond rust, en vanaf daar met een mechanische veer de boel open proberen te krijgen. Dan de buis weer met een schuifmof inelkaar zetten. Mits er enige beweging in dat verticale leidingkje zit. Anders worden het 2 schuifmoffen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Ik zou die sifon er uit halen die zo laag is je kan beter een aan sluit punt op de gootsteen maken



want als de afvoer iets verstopt is stroomt de onderste sifon over
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu