Afvoer voor droogtrommel

Dicky

  • #1
Ik heb thuis mechanische ventilatie en achter het apparaat is de afvoer van het ventilatieapparaat aangesloten op een afvoer door het dak.
Nou wil ik daar een tussenstuk, een verloop T-stuk 45 graden op plaatsen waar ik de afvoer van de ventilatie aansluit op de rechte onderkant van het T-stuk en de droogtrommelafvoer op het 45 graden gedeelte.
Zoals het nu naar buiten gaat door het dak ziet het eruit zoals op de foto.
Mijn vraag is nu, wat voor een T-stuk 45 graden moet dat zijn?
Één van metaal of van PVC?
En wat moeten de afmetingen zijn?

20210216_094955.jpg
 

Lampje45

  • #2
Wat jij denkt bereik je niet.
De lucht gaat alle kanten uit behalve de goede.
Er is er altijd een die wint, en die perst de lucht een kant uit, waar jij hem juist niet wilt. Wil je wasgoed met spruitjes lucht of een huiskamer met de lucht van ouwe sokken?
Zeg het maar.
Nooit twee persende toestellen op een luchtkanaal
 
  • Like
Waarderingen: Kluskoppel

Dicky

  • #3
Dit las ik elders van iemand die in de mechanische ventilatie heeft gewerkt....

Vóór het mechanische afzuigapparaat kun je het niet aansluiten maar achter dat apparaat wel...dus op de uitgang door het dak.

Dit staat er:
"Wat u wel mag doen... de wasdroger aansluiten op de uitblaas van de MV en wel zo dat de luchtstroom van de droger met een hoek van 45 graden instroomt in de uitblaas. Dus na de MV d.w.z. 45 graden naar boven"
 

Lampje45

  • #4
Niet alles wat op het internet staat is waar.
En misschien is die figuur niet meer werkzaam in deze tak van techniek omdat het een slechte vakman was en hij maar met een 5 plus geslaagd is. :wink:
 

Dicky

  • #5
Warme lucht stijgt en gaat rechtstreeks door die 45 graden zijde naar boven direct door het platte dak.
Ik heb de mechanische ventilatie niet vaak aan omdat ik natuurlijke ventilatie prefereer, ik kan de zijde van de mechanische ventilatie makkelijk ontkoppelen en eens kijken of de warme lucht van de droogtrommel naar onder geperst wordt wat niet mijn idee is dat dat het geval zal zijn, dan ben ik al weer een stap verder.
De persoon van enexis die vorige week mijn cv instalatie inspecteerde gaf mij de tip om er ook een t-stuk 45 graden op te zetten...die man is ook niet gek lijkt me
 
Laatst bewerkt:

ABCDE

  • #6
Enexis die CV installaties inspecteert... jaja.

Als je de MV uit hebt en je blaast met de wasdroger na de MV box in het uitgaande kanaal krijg je die lucht gewoon terug in huis als de box uit staat. Als de MV box wel aan staat is het de vraag wie het hardste kan blazen en als de droger uitstaat of daar een terugslagklep in zit. Zo niet, dan krijg je dus gewoon de uitlaat van de MV via de droger weer binnen.

Koop een warmtepompdroger zou ik zeggen.
 

Lampje45

  • #7
@Dicky
En wat heeft de slager op de hoek je geadviseerd?
Ik vraag me werkelijk af waarom je hier de vraag gesteld hebt, als je jouw plan toch al in beton gegoten hebt en alleen je eigen gelijk wilt bewijzen met slechte argumenten, die nergens op slaan.
Maar ga gewoon jouw gang en de schimmels in jouw huis zullen je heel dankbaar zijn.
Maar noem ons niet als adviseur, want wij weten wat ons vak inhoudt en waarover we praten.

Ik zou dit maar eens lezen en er naar handelen:
ventilatie met mechanische afvoer
 

Dicky

  • #8
Wat een rare reacties en wat een arrogantie.
Wees er trots op zou ik zeggen, ik heb een foutje gemaakt met de naam, het was niet enexis maar een installatiebedrijf die na inspectie van de cv een nieuwe uitlaat vanaf de cv installeerde, die vertelde mij dat.
Als ik zeg dat ik iets wil uitproberen op die uilaat achter dat ventilalatieapparaat dan is dat 'uitproberen', als ik dan merk dat de lucht niet naar boven door het dak geblazen wordt maar eronder uitkomt dan zet ik de droger uit want dan weet ik genoeg dat ik het dan zo niet moet doen, maar als hij rechtstreeks naar buiten blaast dan heeft diegene toch gelijk die zegt dat dat met dat t-stuk 45 graden kan.
Maar bedankt voor de arrogante reakties, geen beste reclame zo voor deze site
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
U bent één van die klussers die zoals Lampje45 al schreef inderdaad een menig hebt die vast ligt.
Prima maar ga dat anderen niet verwijten.
De meeste klussers komen op het forum omdat ze vast zijn gelopen en geven geen wijsneuzige opmerkingen naar de beantwoorders terug.
 
  • Like
Waarderingen: ABCDE

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu