Afvoer voor afzuigkap

Henrylamboo

 • #1
Ik moet een nieuwe afzuigkap aansluiten in een oude keuken. De afvoer in de keuken gaat via een buis in het plafond (Dit is een gat). Tevens is het plafond voorzien van schroten (Deze zijn bevestigd met latten circa 2 cm tussenruimte). De buis in het pafond is ongeveer 120 rond maar door de schroten en enkele verspringingen is het gat hier en daar slechts 110 (of minder dit is slecht te bepalen).

In eerste instantie wilde ik buizen nemen van 100 en deze een eind in het gat te duwen zodat er geen lucht onder de schroten kan komen (brandgevaar). Ik ben bij de bouwmarkt geweest en zag daar flexibele aluminium buis liggen 100/120 en vraag mij af of dit misschien geen betere oplossing is.

Alleen twijfel ik eraan of ik bijvoorbeeld de flexibele buis vergenoeg in het gat kan drukken en goed aan de muur kan bevestigen (Later ga ik dit aftimmeren).

Wat zal in mijn geval het beste zijn flexibele of niet flexibele buis?
Hoe kan ik de ruimte tussen de buis en het gat het beste opvullen? (Met purschuim?)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Witte Hond

  • #2
  Kun je geen mof gebruiken van 120 naar 100, en daar een flexibele slang van 100 op aansluiten die weer naar de kap gaat. Je kunt hem dan perfect luchtdicht aansluiten, en je weet zeker dat het goed zit.
   

  Henrylamboo

  • #3
  Bedankt voor je antwoord.
  Is misschien wel een aardig idee om dit met een mof en daarop een stuk niet flexibele buis te zetten en dit in het gat te drukken.
  Tussen de buis en het gat zal dan wel ruimte zitten zou je dit opvullen?
  Zo ja waarmee?
   

  Witte Hond

  • #4
  Nee een mof heeft een verloop, dus bijvoorbeeld 4 centimeter een lengte van 120 en 4 cm een lengte van 100. Dus als je het een beetje handig aanpakt hoef je niks aan te passen, en kan je de mof een klein stukje in de pijp schuifen en eventueel lijmen.
   

  Henrylamboo

  • #5
  Is zo’n mof een verloop van 10 á 20 cm?
  Kan je de flexibele buis gewoon vastzetten met beugels aan de muur?
   

  Witte Hond

  • #6
  Ik durf je niet te zeggen hoe lang de moffen precies zijn, gewoon naar een bouwmarkt gaan en kijken.

  De slang kun je het beste vast zetten met grote slangenklemmen, of met een sterke tape. Maar doe het wel in een keer goed als het eenmaal dicht zit kun je er vaak niet zo meer bij.
   

  Henrylamboo

  • #7
  Bedankt voor de hulp. :D

  Ik denk dat ik er zo wel uitkom.
   

  Witte Hond

  • #8
  Graag gedaan.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu