Afvoer vaatwasser/gootsteen loopt over

Ineke.

 • #1
Beste lezer,

Mijn vader is een tijdje geleden zo lief geweest om een vaatwasser voor mij aan te sluiten, maar wanneer ik nu water door de gootsteen weg laat lopen, staat het keukenkastje blank. De situatie is als volgt:De afvoer van de vaatwasser zit met grijze tape vast (lijkt mij niet heel ideaal?). Op deze plaats komt het water eruit. Hoe los ik dit op?

Alvast bedankt voor jullie reactie!

Groet Ineke
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De slang van de vaatwasser in de buis van het syphon heb ik met krimpfolie in de vorm van een buis afgesloten. De foliebuis moet je met hete lucht verwarmen. Vervolgens gaat de buis krimpen en trekt strak om het syphon en de slang van de vaatwasser. Ik zou de slang van de vaatwasser nog met een beugeltje vastzetten aan een wand van het kastje.
  *wgb*
   

  Sewerboy

  • #3
  Vaak zit er bij deze sifons nog een (ja hoe zal ik het noemen) tuutje bij.
  Deze schroef je op de aftakking waar nu de slang in zit. De afvoerslang van vaatwasser word hier overheen geschoven en met een slangeklem vastgezet, zie foto. Zat er verder geen informatie bij dit product over hoe je de afvoer op dit sifon moet aansluiten?
   

  Ineke.

  • #4
  Bedankt voor jullie reactie!

  Ik heb het tuutje gevonden. Er zit geen schroefdraad op, maar ik kan het met de ene kant gewoon op de aftakking schuiven (is dit voldoende?). De andere kant heeft dezelfde diameter als de slang van de vaatwasser, dus kan ik daar niet overheen/in schuiven. Kan ik dit dan wel met een slangeklem vastzetten?

  Groet Ineke
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Zit er op het gedeelte waar nu nog de slang ingestoken zit geen schroefdraad? Bij het "tuutje" hoort ook nog een soort moer die over het tuutje past en daarmee kan je hem vast zetten op het gedeelte waar de slang in steekt.

  Als je de slang een tijdje in een emmer heet water hangt en je doet een beetje zeep op het tuutje kan je met een beetje kracht hem er waarschijnlijk wel insteken.
  Wel eerst de slangeklem over de slang schuiven en de moer over het tuutje voordat je het tuutje in de slang steekt.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu