Afvoer vaatwasser en spoelbak via meterkast naar riolering

Roelevelda

 • #1
Goedenavond!

Zojuist een huis gekocht in Amsterdam op 1 hoog en hele mooie plannen gemaakt voor de inrichting. Nu wil ik de keuken verplaatsen naar de andere kant van de woning, vlakbij de meterkast. Uit die meterkast kan ik water en electriciteit halen. De afvoer van de spoelbak en vaatwasser wil ik via de bodem van de meterkast langs de al bestaande leidingen in het trappenhuis laten lopen, en in de kruipruimte aansluiten op de riolering. Loodgieter heeft bevestigd dat het mogelijk is, maar de VVE keurt het af! Afvoer via meterkast zou in strijd zijn met het bouwbesluit en het casco raken, dus is toestemming vereist van de VVE.
Kan iemand me vertellen of dit inderdaad niet toegestaan is, op welke grond dit niet toegestaan is (veiligheid?) en wat alternatieven zijn?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  Dit is in de eerste plaats een klus-forum voor doehetzelf-activiteiten.

  Het lijkt me dat de gestelde vraag daar wel wat raakvlakken mee heeft, maar als u een en ander laat doen door de loodgieter, lijkt het me logisch dat die ook de antwoorden op uw vragen heeft.

  Wat betreft het bouwbesluit :de kennis hieromtrent zal hier wel aanwezig zijn, maar het moge duidelijk zijn dat een professional hier een meer onderbouwd antwoord op kan geven dan een klusforum. :wink:
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  De VVE bepaalt dit, wanneer die geen toetstemming geeft mag u het sowieso niet uitvoeren, dat geldt ook voor andere werkzaamheden door andere bewoners.
  U bent gezamenlijk eigenaar van de flat of appartementen en u heeft als zodanig mede stemrecht via de vereniging wat betreft vele zaken in het gebouw.
  Het is zinvol zich daarin te verdiepen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu