Afvoer vaatwasmachine

Onno

  • #1
Over een paar dagen wordt mijn keuken geplaatst, voor het eerst een met vaatwasser. :lol:

Nu moet ik er echter voor zorgen dat ik een afvoer heb voor de vaatwasser (op zich wel handig). Op de plaats waar de keuken gaat komen komt een afvoerbuis uit de grond, diameter 50mm. Hierop moet zowel de afvoer van de spoelbak als de vaatwasser. Hoe kan ik dit nu het beste oplossen ?

Dacht zelf afvoer stukje verlengen, zwanenhals en dan een T stuk met 1 poot opzij voor de vaatwasser. Maar misschien dat ik beter een Y stuk kan gebruiken (waarbij de splitsing niet echt een Y is, maar eigenlijk de buis rechtdoor gaat en er een schuine poot aan zit (kruising tussen T en Y stuk).

Maar misschien dat ik het wel heel anders aan moet pakken ? Zijn er speciale zwanenhalzen met een vaatwasafsluiting o.i.d. ?

Alvast bedankt.
 

Toon

  • #2
Wat ik zou doen is een Y-stuk gebruiken. Vervolgens naar de plaats van de vaatwasser (40mm) en daar pas een zwanehals plaatsen. Bochten maak ik altijd van 2 keer een 45 graden stukje te gebruiken.

Onder de spoelbak komt dan ook een sifon of zwanehals.

Succes!
 

H@ns

  • #3
Er zijn speciale sifons voor, sifon met slangtule.
De vaatwasser afvoerslang heeft meestal een rubber aansluitstuk die speciaal gemaakt is om op die slangtule te zetten (evt. met slangenklem).
 

Frankie0026

  • #4
En vergeet aub ook geen ontluchtingsventiel bij je afvoerslang van je vaatwasser.

Ben hem zelf wel vergeten en afvoer loopt minder goed door. Als ik de afvoerslang van de vaatwasser loskoppel stroomt de spoelbak gelijk sneller af.

Idee van een amateur, hahaha.
 

Co de Witgoedman

  • #5
Maar wel een goed idee :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu