Afvoer overdrukventiel boiler in mijn dakgoot

miekevb

 • #1
De buren verbouwen hun zolder. Ze hebben blijkbaar ook een gat in de gevel gemaakt waar ze hun afvoerleiding van het overdrukventiel van een boiler die ze nieuw geplaatst hebben op die zolder, door naar buiten hebben gestoken, gewoon in mijn dakgoot. Toevallig zag ik dat vandaag toen ik mijn dakgoot ging kuisen (van al hun puin nota bene, niet zo fijn). Maar die afvoer in mijn dakgoot, mag dat wel ? Ik zou denken dat je dat sowieso niet in een dakgoot loost, maar aansluit op de afvoer naar de riolering, maar dan nog gewoon (en zonder mijn medeweten) in de dakgoot van een ander, de mijne in dit geval?! Bedankt alvast voor advies en tips, voor mij en ook voor die buren van mij.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Ik denk dat je dat met de gemeente moet nagaan maar ik zou zeggen dat je niets doelbewust zomaar mag lozen/spuien/afvoeren in de goot van de buren.
   
  • Like
  Waarderingen: miekevb

  ABCDE

  • #3
  Jouw goot? Hoe komen ze daar dan? Gedeelde goot?

  CV ketel water wil je absoluut niet in de goot. Van inlaatcombinatie... dat wil nog wel eens dichtvriezen in de winter. Sowieso niet verstandig.

  Bericht aangepast - mod
   
  Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
  Waarderingen: miekevb

  miekevb

  • #4
  Helaas, nee, geen gedeelde goot. Mijn goot in mijn afvoerbuizen en mijn verantwoordelijkheid dat alles in orde is. Onze daken staan haaks op mekaar, mijn dakgoot onder het schuin dak aan die kant, is hun zijgevel. Door die zijgevel is van binnenuit een gat geboord en daar is een pijp in gestoken die in mijn dakgoot kan lekken. Zie foto. Heb enkele uren geleden de hele goot gekuist en het is bloedheet en kurkdroog, er is nog geen druppel regenwater gevallen. Ik heb de buurvrouw aangesproken, zij zegt dat er geen water uitkomt...

  dakgoot.jpg
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #5
  Als het alleen een overstortventiel van de water toevoer is dan kan het niet veel kwaad.
  Stel dat het de condensafvoer van de ketel is, dan is dat zeer slecht voor je goot.
  Maak daar wel duidelijke afspraken over want voor je het weet zit er ook een wasmachine op...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu