Afvoer keuken loopt slecht door

froeper

  • #1
Hallo allen,

Onze gootsteen loopt slecht door. Het water komt ook weleens omhoog bij de ene bak als ik de andere gebruik/stop eruit haal na een afwas.

Als de vaatwasser (leiding 3) aanstaat borrelt/spat er ook vaak water omhoog (paar cm).

Als de bakken niet doorspoelen dan ontlucht ik m vaak handmatig door het dopje met het zwarte plaatje (nr 1 op foto) wat los te draaien en er op te tikken. Deze ontlucht dan totdat daar water uitkomt.

De buizen zijn 40mm (witte en grijze).

Oplossing die ik zie:
-y stuk tussen 2 bakken en daaronder 1 sifon
-y stuk plaatsen onder huidige dubbele sifon.
-enkel ontluchter ergens plaatsen (maar komt daar dan geen water uit?) Ik heb vorige keer een buisje op nr 1 aangesloten en deze open laten eindigen tot net onder de bovenrand v d grootsteen. Ontluchtte heel goed tot water er ook uitspoot terwijl de bak slechts halfvol was en dus waterniveau niet boven open buisje uitkwam.


Voor ik begin te zagen, lijmen, etc zou ik graag horen wat jullie als goede oplossing zien.

O, ja bij 2 zijn 3 haakse bochten achter elkaar, niet ideaal. Maar heb een andere keer al alles schoongemaakt met 5m veer de leiding gecheckt op ontstoppingen en met water slang in open grijze buis het water laten lopen. Dat gaf geen problemen. Wel weer toen alles gemonteerd was...

Hopelijk kan iemand mij helpen.

Alvast bedankt.
Mvg, Wouter.

IMG_20190503_143401~2.jpg
 

Kluskoppel

  • #2
Het probleem is niet het doorlopen van de leiding, maar meer het feit dat er geen luchtstroming kan plaatsvinden. Hierdoor loopt het water niet snel genoeg door. Vergelijk het met een pak drinken leeggieten terwijl er geen lucht het pak in kan stromen. Dat gaat ook een stuk moeilijker dan wanneer er lucht het pak in kan stromen.

Ik zou kijken of je heel nr. 2 kan vervangen door 45 graden bochten of wellicht een stukje flexibel. De leiding loopt dan niet helemaal 'vol' met water, waardoor er lucht kan tegenstromen en het een stuk beter zal doorlopen.

Hoe is het afschot van buis nr. 3, wat zit er aan de andere kant van die houten plaat? Hij lijkt bijna horizontaal te liggen namelijk, dat kan mogelijk issues gaan geven omdat er troep in de leiding kan blijven liggen.

De rechter zwanehals lijkt ook wat vreemd te zitten (ring niet goed aangedraaid) maar dat kan ook door de foto komen. Zorg sowieso dat als je het los hebt, alles makkelijk op elkaar kan worden aangesloten. Je wilt niet dat er spanning op de leidingen staat of dat je moet wurgen om bepaalde onderdelen te monteren.

afvoer.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik dacht als je de snelheid van het water gaat verhogen ook de kracht van het zuigen sterker wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu