Afvoer en waterleiding splitsen naar wasbak

Knijntje

 • #1
Hoi allemaal,

Op zolder wil ik graag toegang hebben tot water om mijn handen te kunnen wassen en ook voor bij het klussen en schoonmaken daar. Mijn huidige situatie is dat er een wasmachinekraan is en een wasmachine afvoer (zie foto's) Ik vind het lastig om te bedenken hoe ik dit het beste kan doen. Het mag simpel zijn. Ik ga nog een oude wasbak uit een bouwcontainer redden bijv.

Ik moet dus de waterleiding splitsen zodat ik een kraantje aan de muur kan bevestigen, een eindje rechts van de wasmachinekraan. Met een wasbak eronder die op de afvoer aangesloten wordt. Dus twee kraantjes naast elkaar met een wasbak onder de rechter kraan krijg je dan. Kan iemand mij op weg helpen hoe dit aan te pakken? Dat zou echt top zijn!

Alvast bedankt!

1.jpg
2.jpg
3.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ABCDE

  • #2
  Muurplaat loshalen, koper leiding doorsnijden, T-stuk in zetten. Voeg ook extra zadel(s) toe. Aan andere eind T-stuk nieuwe muurplaat. Eventueel weer

  Afvoer; rare creatie zo. Slangen allebei ondeugdelijk bevestigd en ik zie wederom nergens een zadel. 32mm stuk er tussenuit, dat witte stuk er tussenuit. T-stuk erbij voor de afvoer van wasbak. Tweede poot van Y stuk ook verlengen. Slangen met beugel aan muur bevestigen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  En een sifon plaatsen, of staat die net niet op de foto?
   

  ABCDE

  • #4
  Als die niet op de foto staat dat zeker doen ja. Als je wastafel eigen sifon geeft de aftakking onder de wasmachine sifon doen.
   

  Knijntje

  • #5
  Dank jullie wel! @ ABCDE: bij de huidige waterleiding snap ik het T-stuk direct. Lekker makkelijk! Goed meegedacht. Dan hoef ik niet te buigen.Thanks!

  Bij de nieuwe wasbakkraan moet ik dan de naar beneden wijzende aftakking van het T-stuk afdoppen tóch? Even om zeker te weten dat ik je begrijp.

  @ Rola: Een sifon is er nog niet. De afvoer komt kaarsrecht uit de vloer omhoog. Volgens mij zit de afvoer zelf ook niet eens vast. Is één sifon genoeg? Plaats ik die best zo laag mogelijk bij de vloer tussen de bestaande afvoer die er nu is? (en dan de aftakking v/d afvoer, zoals je al zei, daaronder dus?)

  Slangen vastzeten met zadels vind ik ook een goeie btw. :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu