Afvoer+waterleiding verplaatsen tbv kookeiland

Marcelkok724

  • #1
In ons nieuwbouw appartement willen we een kookeiland. Vanuit de bouw is er geen afvoerpunt en waterpunt gerealiseerd op de plaats waar het kookeiland moet komen. We willen dit nu achteraf zelf doen, wij verwachten nu volgende probleem.

Appartementen hebben een dekvloer van gemiddeld 2,5 cm onder deze deze vloer ligt een betonnen vloer van gewapend beton. Een waterleiding kunnen we wel kwijt in de dekvloer echter een afvoer tbv de afwasmachine/wasbak zal een probleem worden, deze zijn namelijk 4 cm heb ik me laten vertellen.

Vraag 1 kan je frezen in een gewapend betonnen vloer?

Vraag 2 is er geen slimmere oplossing? Ik dacht zelf aan een easydrain echter deze kan ik niet krijgen in de vereiste lengte van zo'n 1,5 meter. Ook vraag ik me af of een afvoer van 20 mm met voedsel resten niet zo verstopt zit. Deze afvoer kan je wel perfect kwijt in alleen je dekvloer dus voorkom je frezen.

Vraag 3 ik heb weleens iets gehoord van een maalsysysteem voor je wasbak, een soort apparaat wat alles wat erdoor gaat in kleine stukjes hakt. Ik kan hier niks over vinden op google. Dit zou in combinatie met de slim tube een oplossing zijn.

Wie o wie heeft enig idee?

Bedankt alvast als je reageertd :)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
1 Neen iig niet zomaar je zal de constructeur moeten vragen of dit kan ivm de sterkte van de vloer.

2 Neen, deze zit zo verstopt.
deze is niet geschikt voor een keuken afvoer met alles erop en eraan.
Het staat ook op de site waarvoor deze gebruikt kan worden en een gootsteen staat daar niet bij, evenals vaatwasser ed.

3 Broyeur dat si de benaming om naar te zoeken.Ook deze kan niet op een slimline omdat de druk te hoog gaat worden maar misschine dat deze wel op een tyleen leiding kan van 22 mm dat zal je dus bij de fabrikant moeten nagaan.
Je kan natuurlijk ook je vloer 5 cm dik maken maar dan is een broyeur mischien toch verstandig ivm afschot van de leiding, dat word nl moeilijk..
 

Marcelkok724

  • #3
Hoeveel afschot moet ik aanhouden als ik de afvoer over een lengte van ongeveer 1.80 ga verleggen? Ik heb wel een bedrijf wat kan freezen
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Ik dacht dat dat 1cm/m was maar het kan ook iets minder zijn.

Er zijn bedrijven zat die beton kunnen frezen dat is ook niet het probleem.
Het is de vraag of je in die betonvloer MAG frezen zonder dat de costructie verzwakt word.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu