Afvoer droogmachine aansluiten op luchtafvoer wc

PdeBruine

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben onze wc tijdens de verbouwing verplaatst naar de bijkeuken, daar zit geen raam in de wc, maar er zit wel een schoorsteen boven.
Ik wil dus een luchtafvoer maken voor in de wc.
Alleen vlak naast de wc komen de wasmachine en de droogmachine te staan. Nu is er voor die droogmachine nog geen lucht afvoer (wordt dus geen condens machine) en die afvoer voor die droogmachine wil ik meteen op de luchtafvoer van de wc aansluiten.

Kan ik dit doen, ik denk dat ik dan wel een terugslag klep in de afvoer van de wc moet monteren omdat je anders alle warme lucht in de wc krijgt ;) Zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden?

Moet die ventilator in de wc trouwens een actieve ventilator zijn, die aangaat als je het licht aandoet? Of kan dat ook anders?

Alvast bedankt.
 

Fiesiekus

  • #2
Aparte dakdoorvoer voor droger maken. Een gezamenlijke WC- en drogerafvoer met terugslagklep, als dat al verkrijgbaar is, is geen goede oplossing.
 

PdeBruine

  • #3
En waarom is dat geen goede oplossing? Dit even ter verduidelijking ;)
 

Fiesiekus

  • #4

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
En dat niet alleen, bij een afvoer van een droger door de schoorsteen is het risico van condensvorming vooral in het koude jaargetijde heel groot, dit betekent bij een gebruikte schoorsteen doorslag van roet door het metselwerk van de schoorsteen met alle problemen vandien.

Het zou wel kunnen met een dubbelwandige pijp en een afzuigunit bovenop de schoorsteen, dat betekent wel een forse financiële aderlating.
 

PdeBruine

  • #6
Aha, duidelijke antwoorden, dat wordt dus niks. Dan maar eens kijken naar een dakdoorvoer of toch de vriendin/aanstaande vrouw, maar eens overtuigen om een condens droger te nemen. ;)

En een forse financiële aderlating zit ik ook niet op te wachten. ;)
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Waarom boor je de luchtafvoer niet gewoon naar buiten rooster er op en klaar.
Een paar uurtjes werk en een rooster van een paar euro.

Meestal is een luchtafvoerdroger een stuk goedkoper werkt sneller, minder vocht in huis en vaak ook nog zuiniger met energie. (dat laatste is met de moderne machines al wel beter geworden)

suc6

Gerrit Bakker
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Gerrit, volgens mij ligt het ietsje anders:.

Een condensdroger is vaak juist zuiniger met energie dan een afvoerdroger. De reden daarvoor is dat de warmte van de afvoerdroger in de ruimte blijft waar de droger staat, en er dus minder energie nodig is om de lucht opnieuw te verwarmen. Bij een afvoerdroger gaat alle verwarmde lucht naar buiten en is dus (energiematig) verloren.

En in dat laatste zit dan ook meteen een nadeel van een condensdroger: de ruimte waar die droger staat, kan behoorlijk (extra) warm worden. Het is ons na wisseling van afvoer naar condensdroger wat dat betreft flink tegengevallen. Niet voor niets dat een condensdroger in een goed geventileerde ruimte moet staan...

Of je "gewoon maar even" de luchtafvoer naar buiten kunt boren, hangt helemaal van de omstandigheden af. Op onze zolder, waar de droger staat, zijn geen rechte wanden, dus zoiets komt helemaal niet in aanmerking. Er zijn natuurlijk veel meer dergelijke situaties te bedenken, waar door de muur heen boren niet tot de opties behoort, bijv. indien de ruimte waar de droger staat, niet aan een buitenmuur grenst. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu