Afvoer douchegootje en badafvoer op PE-90 / PVC

Frankiev

 • #1
Allereerst mijn complimenten voor dit forum wat ik zeker veel ga raadplegen komende tijd omdat ik flink aan de gang ga!

Als eerste heb ik de volgende uitdaging, ik heb een huis gekregen met een casco opgeleverde badkamer waarin een bad geplaatst gaat worden en een inloopdouche met een easydrain (compact variant). Er is nog geen dekvloer gestort. Hoogteverschil tussen dekvloer en geen dekvloer is +/-6 cm, tevens gaat hier 16 mm warmwater vloerverwarmng in komen. In de vloer zit een afvoer gestort van "+/- 90 mm zwart PE, voor zover ik heb kunnen achterhalen ?

Mijn eerst idee dacht ik dat dit 110mm pvc zou zijn en had ik in mijn hoofd een eindkap hierop te plaatsen van grijs PVC met 2 x een verloop naar 40 of 50 mm en dan twee 90 graden bocht erop (één naar de easydrain en éen naar de afvoer van het bad). Hierover heen zou dan de dekvloer komen, wel iets hoger dan het eerder gegeven hoogteverschil. Helaas valt dit plan in het water gezien de eerder gegeven PE afvoer in de vloer. :(

Wie of wie heeft hier een oplossing voor in het hoofd ?

Ik kan toch geen schuifmoffen gebruiken als hier later een cementdekvloer overheen komt ?

Valt PE en PVC überhaupt te verlijmen ?

Wat zijn alternatieven ?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Xr8

  • #2
  PE is niet te lijmen, de verbindingen hiermee worden gemaakt dmv spiegellassen of elektromoffen. Voor beide is speciaal gereedschap nodig.

  Persoonlijk denk ik echter dat het geen PE maar PP is, dit word in de woningbouw wel meer gebruikt, word ook niet gelijmd. De hulpstukken hiervan zijn met manchet verbindingen. Overigens passen pvc t stukken wel op PP en PE mits het maten zijn welke in PVC verkrijgbaar zijn. Vooral in PE zijn nogal wat tussen maten te verkrijgen.

  Als u zegt dat een maat van 90 is dan kan dat heel best, het is een maat die in de riolering wel gebruikt word. Echter kan het wel een moeilijk zijn om bij een bouwmarkt deze hulpstukken te verkrijgen. Vaak moet je dan naar een speciaalzaak of een installateur.

  Indien het zelf niet lukt overleg dan met de installateur of deze er een T stuk voor u in kan maken wat bv verloopt naar 75mm vanuit hier kunt u zelf weer met lijmverbindingen welke overal verkrijgbaar zijn verder werken.

  Succes.
   

  Frankiev

  • #3
  Dank voor je antwoord!

  1) PE is dus niet te lijmen, kan dat kloppen dat dat PP ,waar staat die afkorting eigenlijk voor , dus ook zwart is en vrij dunwandig?

  2) Die manchetverbindingen PP mogen dan blijkbaar wel ingegoten worden ?

  3) Je geeft aadat PP of PE wel met PVC te verbinden is, hoe dan ?

  4) Waar kan je bepaalde stukken laten maken, ik heb natuurlijk zeer geringe inbouwhoogte ? Heeft iemand een web link naar een leverancier die PP verbindingen kan leveren ? Of een link waar ik zoiets kan zie foto bijvoorbeeld ?

  Alvast dank!
  Grt Frankie
   

  Xr8

  • #4
  PP is volgens mij Polypropyleen. Dit word inderdaad ingestort.

  PP en PE is dmv manchet verbindingen met pvc te verbinden. Als je bijvoorbeeld pp75 hebt dan is ht mogelijk om met een pp sok over te gaan op 75 pvc.

  Adressen mogen hier niet gegeven worden, het simpelst lijkt me de installateur van de woning te vragen of die de gewenste aftakking voor u kan maken, hoe precies zal ter plaatste bekeken moeten worden, een aftakking 75 moet voldoende zijn, indien de hoogte een probleem is zou 50 misschien kunnen volstaan, maar ik zou dan vlak na het t stuk in de 90mm leiding direct weer een t50 plaatsen, zodat beide eigenlijk apart naar de hoofdleiding toelopen.

  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu