Afvoer douche rubber vastschroeven

Altair

 • #1
Beste allemaal,

Graag spreek ik jullie expertise aan :)
Ik heb even gezocht op het forum en kwam één topic tegen in de waslijst resultaten die mij wel een idee geeft van het antwoord op mijn vraag, maar ik het toch zeker wil weten.
( Afvoer douchebak 'per ongeluk' losgeschroefd )

Bij mij is het rubber niet kapot, maar wel de volgende vraag:

Vandaag het putje eens losgeschroefd na met de plopper tekeer te zijn gegaan om een ranzige dot haren er uit te extraheren.
Eenmaal de schroef los is de afvoer (wit spul) iets verschoven en ontstond er een kleine open rand tussen afvoer ding en de douchebak zeg maar. (Het rubber leek wel vast te zitten aan het witte ding, is niet verschoven iig.)

Afvoer leeggehaald en dat ding terug op z'n plek gedaan. (voor zover ik dit kon zien lijkt het er weer loodrecht onder te zitten en het rubber leek gewoon goed bij de rand te zitten, zag sowieso geen opening meer).

Klopt het dan dat als ik het weer vastschroef dat het dan zeker weten weer goed is zeg maar?
Ik hoorde wel wat eh... "gesis" zeg maar (zo'n geluidje alsof je een vacuümpomp aanzet) hoe vaster ik de schroef draaide, wat mij goed lijkt.

Ik had begrepen dat die schroef ervoor bedoeld is om het strak te trekken (en tegelijk vast te zetten), dus ik neem aan dat het goed is maar hoor toch graag jullie opinine. Better safe than sorry!

Hartelijk dank en een fijne avond! :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dan moet het goed zijn meestal laat je het water lopen en onder de douche bak controleren als er iets lekt.

  Kan je er niet bij dan is het gokken dat ie goed is
   

  Altair

  • #3
  Dank voor je reactie!

  Dan wordt het gokken ben ik bang. Kan het inderdaad niet zien, helaas.
  Er zit in ieder geval geen speling meer in en het lijkt strak op de bovenkant (nouja... eigenlijk onderkant van de bak!) te zitten, plus hoe de bak gevormd is zal er niet zo snel op die rand water terecht komen (denk ik???), dus nu die lekker vlot doorlopt zal ik er maar vanuitgaan dat het een redelijk grote kans is dat het goed is zo. :)
  Nu nog hopen dat het echt zo is, hehe.

  Nogmaals dank!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu