Afvoer CV aangesloten op koperen leiding = ok?

Rotjeknor

  • #1
Net voordat ik het huis kocht heeft de vorige 'eigenaar' CV laten aanleggen in heel het huis. De CV ketel is op zolder aangelegd vlak naast waar eerst een (huur) geiser heeft gezeten.
Nu had ik het idee dat het heel netjes was aangelegd omdat ten tijde van de aanleg het huis leeg stond en de buizen etc meest ideaal voor aanleg geplaatst zijn.

Gisteravond kwam ik er echter achter dat op zolder onder de CV een plas water lag. Na inspectie bleek het water uit/over een afvoer te lopen. Op de foto kan je dit helaas net niet zien (oude foto niet speciaal gemaakt), wat je wel ziet is aan de onderkant van de ketel links zit een sifon, daarvanuit loopt een stukje flexibele buis naar een verloop stuk. Dit verloopstuk zit op een koperen leiding aangesloten, dat is diegene die je rechts in de wand ziet verdwijnen. Halverwege zit er nog iets vanuit de CV op aangesloten.

Nu staat dat stukje pijp tot aan het verloopstukje helemaal vol met water. Wat mijn vermoeden is dat de koperen leiding uitkomt ergens op/onder het dak of in de dakgoot oid en dat nu de leiding bevroren is en dus het water niet weg kan.

Nu is mijn vraag dus, kan dit het geval zijn, wat kan ik eraan doen? En moet deze overloop/afvoer niet op een echte (pvc) afvoer zijn aangesloten?





Ik kan uiteraard nog even een betere foto van de aansluitingen maken, maar op dit moment had ik deze nog liggen.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Nee, niet goed.

Normaal moet deze condensleiding zijn aangesloten op het riool (verplicht) en niet naar buiten nu bevroren dus verstopt.

Tevens dient deze afvoer een minimale doorsnede te hebben van 25 mm, hiervoor wordt dan ook meestal (minimaal)PVC 32 gebruikt.

Succes.
 

Rotjeknor

  • #3
Was ik al bang voor. Helaas zit daar nergens in de buurt een riool aansluiting, maar ik zal het eens op mn gemakje bekijken/ overdenken.

Bedankt.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #4
Toch wel belangrijk om de condensafvoer op het riool aan te sluiten met PVC buizen.

Het condenswater is namelijk door de opgeloste kooldioxide en stikstofoxiden uit het rookgas erg zuur en zal binnen de kortste keren de dakgoot aantasten! Ik zou er wel naar kijken maar niet op je gemakje als je de dakgoot en regenpijp wil redden!

Groeten, Hein
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu