Aftakking voor Amerikaanse koelkast

Ghost

  • #1
Ik zit met een probleempje...
Ben van plan een amerikaanse koelkast aan te kopen en heb een hele mooie gezien, maar daar moet de dispenser op de waterleiding aangesloten worden.
Onder de spoelbak heb ik wel een aansluiting om deze aan te sluiten vermoed ik (ik zie daar toch een hoop buizen waarvan er op verschillende allerlei
kraantjes staan en aansluitingen - sorry, ik heb hier geen held in, doe mij maar computers assembleren :-) ) maar het probleem is dat ik de ijskast in een kamertje wil zetten naast de keuken - waar mijn huidige koelkast ook staat - omdat er in de keuken geen plaats is voor zo'n grote Amerikaanse koelkast.

Het enige wat in dat kamertje aanwezig is van wateraansluiting is onderstaand gedoe.

waterleiding.jpg

Links het gedeelte met de hoofdkraan van de waterleiding (je ziet nog net een stukje kraan, achter het hout) en daar zit een soort plastic buis op die opnieuw de grond in verdwijnt en dus vermoedelijk in verbinding staat met de installatie onder de spoelbak in de keuken een paar meter verder. Ik heb al eens voorzichtig geprobeerd om dat blauwe plastic gedeelte (middenstuk) los te krijgen maar dat geeft geen krimp en zit muurvast. Ik durf er niet teveel kracht op uitoefenen ook niet, de hoofdkraan heb ik wel even dichtgedraaid, maar als ik dat midden gedeelte zou stukmaken door teveel kracht te gebruiken dan heb ik een zwaar probleem en geen watertoevoer naar de keuken meer.

Dit lijkt me een zeer oud systeem (mijn huurwoning is nochthans van bouwjaar 2000, wat dus niet zo oud is) en ik vroeg me af of iemand weet of je op dit soort installatie een aftakking kan zetten om naar de amerikaanse koelkast te laten lopen. Zo ja, hoe ziet dat er uit en waar kan ik dat kopen? Is dat zelf te doen of moet dat echt door een loodgieter gedaan worden?
 

evasaegerman

  • #2
Ik heb eenzelfde probleem. Hoe heb je het opgelost gekregen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu