Afstellen rolluik met Somfy LT motor

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb een rolluik laten aanpassen. Bij de montage moeten de eindafslagen opnieuw ingesteld worden. Er zit een gele en een witte drukknop op de Somfy motor.

De afstandsbediening is al een oude: een Somfy 20000 met maar 2 knoppen (op en neer).

Hoe kan ik het rolluik instellen? Ik kan hem namelijk niet stoppen met de afstandsbediening omdat die geen stopknop heeft.

F60358A3-B4A3-430D-BC6D-D246A457B45D.jpeg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor het weekend contact gezocht met Somfy. Na veel overleg en doorverbinden wisten ze daar ook niks anders te melden dan dat ze een ombouwdset hadden om de rolluikmotor naar het hedendaagse systeem te upgraden. Op de daarbij behorende nieuwe afstandstandsbediening zat wel een stopfunctie. Jaja... op mijn vraag hoe het dan 20-25 jaar geleden is afgesteld wisten ze ook geen antwoord te geven.

Uiteindelijk kreeg ik zaterdag een idee: bij Bol.com heb ik voor € 9,95 een Somfy opbouwschakelaar gekocht voor het rolluik. Hier een normale stekker en het rolluik op aangesloten en voila: ik kon het rolluik op iedere gewenste hoogte stoppen.

Hierna is het simpel:
- Beide pinnetjes op de motor (geel en wit) indrukken, zodat ze verdiept liggen (ze werken net als het knopje op een balpen: 1 keer duwen is naar beneden vast, nog een keer duwen en het pinnetje komt weer omhoog)
- Rolluik naar de onderste positie brengen en (bij mij) het gele pinnetje indrukken. Het gele pinnetje komt dan weer naar voren en de onderste positie is vastgelegd
- Rolluik naar de bovenste positie brengen en het witte pinnetje indrukken. Het witte pinnetje komt dan weer naar voren en de bovenste positie is vastgelegd
- Gele afdekkapje over de pinnetjes klikken en klaar.

Bij mij zat de motor rechts (van buitenaf gezien). Hierdoor was het gele pinnetje voor de onderste positie en de witte voor de bovenste positie. Als de motor links zit (van buitenaf gezien) en / of de motor is precies andersom aangesloten dan is het gele pinnetje voor de bovenste positie en de witte voor de onderste.
 
  • Like
Waarderingen: Klusidee ralf en Jan

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu