Afstellen knikarm zonnescherm Picca elect.

Hubl

 • #1
Beste Waldy,

Ik heb 11 jaar terug een picca zonnescherm (knikarm elect.) Gekocht. Deze heeft al die jaren verkeerd opgerold gezetten. Doordat er 20cm open bleef werd de doek ook met de jaren vies.

Ik had u gevonden op een platform met vragen hoe je je scherm goed af kan stellen.

Dat stukje uitrollen, aan knopjes draaien en dan sluit je scherm goed dicht heb ik geprobeerd. Ging goed tot zekere 30 cm. De rest van het scherm krijg ik niet dicht. Althans ik blijf draaien maar er gebeurt niets. Er zit tijdens het draaien geen weerstand ook weet ik nu niet precies welke van de 2 ik naar een + en naar een - moet draaien.

Hij rolde eersr van onder, nu zoals het hoort netjes boven in. Maar ik krijg de rest niet ingerolt, welke richting moet ik nou naar + draaien zodat hij volledig oprolt en de cassette sluit.

20200718_154925.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Ik denk dat je onderinstelling eerst verder naar 'buiten' moet zeg 40 cm, dan het doek strak zetten en dan kan je de bovenloop goed afstellen.
  Ik heb nl het idee dat deze nu al op max staat
   

  Hubl

  • #3
  Moet ik dan de onderste door blijven naar de + en de bovenste naar de - min ?

  Hij staat nu op z8jn max uitgerold en de doek strak. Of moet ik de doek max op zijn los zetten?

  Dus de onderste naar + draaien?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Je moet idd het doek eerst slap zetten en dan opnieuw aanbrengen.
  Dan kan de boven instelling ook zakken zodat er meer ruimte in de boven afstelling komt.
   

  Hubl

  • #5
  Oke, net even slap laten hangen. Alleen is nu de vraag welke van de 2 moet + ingedraaid worden en welke naar de - ?

  Hoe lang moet ik de + en de - aan blijven draaien, tot dat dat niet meer wil?

  Super bedankt alvast!

  20200718_154925.jpg
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #6
  Mijn ervaring met dit type afstel schroef is dat er geen eindblokkering op zit, op een bepaald punt gebeurt er niets meer.

  Nu zijn knikarmen niet mijn tak van sport, ik zit vaak met rolluiken,screens maar de meeste afstelling methoden zijn het zelfde.

  Ik zou nu het ding laten inrollen tot ca 50cm. Dan de afstel schroef draaien naar min. Dan in laten rollen totdat deze op de afslag stopt. Dan weer een stuk uit en weer afstellen totdat de afslag ca 40cm blijft open staan.
  Dan het hele ding naar buiten draaien tot de afslag. Dan het doek met de hand om de buis wikkelen tot vlak voordat de armen weer het doek strak trekken.
  Doek intrekken voor ca 50 cm.
  Dan de eindafslag voor uitvouwen draaien totdat de armen volledig uit staan en het doek strak. Vaak eerst een aantal slagen naar min, doek laten uitlopen tot de aanslag en dan met ingedrukte bediening langzaam de stelschroef naar plus. De motor zal dan steeds een stukje verder lopen, staat alles strak dan de motor laten inlopen en de boven afstelling aanpassen.
   

  Hubl

  • #7
  Kan iemand die expert is of ervaring heeft met elec. Knikarm zonnescherm Picca mij even helpen. Ik kom er niet en ook kom ik niet verder dan het doek slap en - / + draaien. Kan iemand mij pecifiek vertellen wat exact moet doen. Ik ben er nu 2 dagen mee bezig maar hij rolt niet verder in dan max 30 cm.

  Alvast bedankt!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu