Afsmeren schoorsteen met cement

Lenyd4

  • #1
Klussers,

Door mijn slaapkamer loopt de gemetselde schoorsteen. Een deel van de schoorsteen is afgesmeerd met cement. Door wat sloopwerkzaamheden (gibo blokken weggehaald) naast de schoorsteen is een stuk vrijgekomen wat niet afgesmeerd is. Deze wil ik ook afsmeren. Zeker aangezien de gibo blokken welke tegen de schoorsteen zaten zwart waren van de roet. Blijkbaar is de schoorsteen niet helemaal goed afgesloten. Kan ik hier gewoon cement voor gebruiken? Dien ik verder nog ergens rekening mee te houden?

Het hoeft overigens niet heel netjes, er komt straks weer een koof om de schoorsteen heen. Zie onderstaande nog wat foto's om het geheel te verduidelijken.

Bedankt alvast!

 

Marcn88

  • #2
Als de schoorsteen nog ingebruik is, zal ik dat maar niet meer doen. Als deze lek is en er een bekwaam persoon bijhalen. En niet de schoorsteen zomaar wat aansmeren met specie oid. Dit ivm brandgevaar en koolmonoxide vergiftiging.
 

Lenyd4

  • #3
Goed punt, hier had ik nog niet zo zeer aan gedacht. Op het moment is de bestaande openhaard een gashaard geplaatst.
 

Marcn88

  • #4
Is er dan ook een nieuwe buis door de oude schoorsteen getrokken? Als dit niet zo is, zit u nog steeds met een zeer gevaarlijke situatie. En zou dan de haard ook zeker niet meer gebruiken tot het rookkanaal in orde is.

leestekens toegevoegd - mod
 

Lenyd4

  • #5
Er is geen nieuwe buis getrokken, voor zover ik kan zien. Bedankt voor je tips! Er komt een professional naar kijken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu