Muur afsmeren voor aanbrengen PIR platen?

JeroenVW

 • #1
Hallo,

Tegen een binnenspouwblad, 'schoon' metselwerk, wil ik in de spouw PIR platen van kingspan verwerken. Ze zijn 5cm dik, de spouw is in totaal 10cm.
Nu begrijp ik dat het, omdat het schoonmetselwerk is, eigenlijk de hele binnenspouwblad moet worden afgesmeerd nog met specie aan de kant waar de PIR platen komen. In de spouw.
Maar een ander zegt weer, dat dat niet nodig is... Dat het vlak genoeg is.

De platen kunnen zonder dit afsmeren wel netjes op de muur verwerkt worden, maar er zullen zich tussen de folie (die zit aan beide kanten van de plaat) en de muur kleine luchtkamertjes bevinden.

Het waarom wel/niet daar heb ik geen helder antwoord op. Weet iemand hier dat?

Bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pirke

  • #2
  ALs jij een binnenblad hebt van schoon metselwerk, dan is dat ook vlak genoeg om harde isolatie tegen te plaatsen.
  Maar hoezo: een binnenblad in de spouw is toch nooit schoon metselwerk...
   

  JeroenVW

  • #3
  Aan de zicht zijde is het schoon. Het binnenblad is in de spouw niet zo heel schoon nee. Maar ook niet met baarden, heb dat na het gemetseld was weg gehaald.
  Dus hier en daar zit een voeg wat open, en het waar een halve steen in het verband zit daar zit in de spouw dan soms een open ruimte van 10x5 cm met een diepte van een cm ofzo. Maar dat is achter de PIR plaat mijn inziens stilstaande lucht, aan de verwarmde kant van de PIR plaat.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu