Afsluiter stadsverwarming

Sikilachi

  • #1
Deze 2 heb ik in mijn kruipruimte en moet binnenkort werken aan de radiator leidingen. Kan iemand mij aan de hand van foto vertellen of ik hiermee ook mijn toevoer en afvoer dicht kan zetten? Honeywell Home Kombi 3 plus en HONEYWELL INREGELAFSLUITER.

v5010yge25colres.jpg
INREGELAFSLUITER_Valve_Valvula_Ausgleichsventil_Balancing_valve (1).gif
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Om de verwarming af te sluiten moeten beiden dicht, en onthoud de cijfer stand zodat ze op de zelfde waarde worden geopend.

Vr Gr
 

Sikilachi

  • #3
@Cvolieboy bedankt maar, zijn dit ook echt afsluiters die helemaal dicht kunnen? Ik heb begrepen dat ze de flow regelen en weet niet zeker of ze ook echt dicht kunnen.
 

Kaajee

  • #4
Ik zou zeggen dat ze niet voor niets afsluiters genoemd worden.

Als je mensen hier niet vertrouwt moet je even de leverancier/producent contacten. Kleine moeite. Heb je je info van de bron/makers.

En anders probeer je het gewoon; afsluiten, beetje losdraaien en kijken of het gaat sijpelen.
 

ADDave

  • #5
Deze afsluiter zouden helemaal dicht moeten kunnen. Daarnaast heeft elke stadsverwarming afleverset hoofdafsluiters voor de gebouwzijde. Draai die dicht dan weet je zeker dat er niks gebeurd.
 

Sikilachi

  • #6
@ADDave bedankt voor je berichtje, helaas is het hier toch anders. Straatjes huis leiding van stadsverwarming loopt door hele straat en verder geen afleverset/hoofdafsluiter enkel warmtemeter/radiatormeter zoals afgebeeld hier onder.
VWV-KOSTENVERDELER.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu