Afkrabben verf mergelblokken kelder

ZusterL

  • #1
Onze kelder is gebouwd van mergelblokken. Daaroverheen zit een hele dikke witte laag (kalkverf?). Deze (verf?)laag is heel slordig aangebracht en door de jaren heen heel lelijk geworden (vlekken, gaten etc). We willen daarom graag een nieuwe laag verf aanbrengen. Heeft iemand een tip hoe we de oude verflaag gemakkelijk kunnen verwijderen (bv welk gereedschap we daar handig voor zouden kunnen gebruiken)?
 

ZusterL

  • #2
Er is geen reactie gekomen, maar mocht iemand nog het antwoord willen weten: met een staalborstel op een flex of een schroefmachine was geen succes, dat gaat veel te hard en voor je het weet heb je een gat in je mergel gemaakt ipv er een klein laagje afgehaald. We hebben dus gewoon met de hand met een staalborstel de ergste plekken bewerkt, en dat lukte prima (behalve wat spierpijn de dag erna).

Kalkverf was volgens onze informatie een goede en goedkope oplossing, maar dat zou je dan wel elke 2 a 3 jaar moeten bijwerken. Aangezien we voor de muren stellingkasten voor opslag willen plaatsen, leek ons dat niet handig. Daarom hebben we nu voor dure ecologische verf gekozen, en dat lijkt prima te werken...
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #3
Mergel moet je schilderen met een keim verf.
de verf is op basis van mineralen.
de kalk die ze er vroeger op hebben gesmeerd is ook op basis van mineraal.
als je het er af wil hebben klinkt het mischien raar maar met de hogedruk reiniger.
geeft wel wateroverlast maar het mineraal wat is aangebracht is verkrijt met de ondergrond.
 

ZusterL

  • #4
Het is inderdaad keim verf wat we nu gebruikt hebben.
Die hogedrukreiniger is ons ook aangeraden inderdaad, en ik ben er ook van overtuigt dat het goed zal werken. We hebben het nu echter met de hand-staalborstel methode opgelost... Maar ik zou mensen die dit ook willen proberen inderdaad willen aanraden om de hogedrukreinigermethode eens te proberen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu