Geverfde muur heeft 1 donkere baan?

timbnl

  • #1
Onze pas geverfde muur heeft om de een of andere reden 1 donkere baan die maar niet de juiste kleur wil aannemen. De gehele muur ziet er prachtig uit op dit kleine stukje na. Iemand een idee wat hier aan de hand is? Er is al een paar keer bijgesausd maar dit verhelpt het probleem niet. Het ziet eruit alsof het nat is maar het is kurkdroog.

IMG_8744.jpeg
 

EWZ

  • #2
Apart!

Wat zit erachter? Gips, OSB? Stenen? Is het een buitenmuur of gewoon een binnenmuur. Heb je met een leidingzoeker gekeken of er iets achter loopt dat toch vocht kan geven?

Hoe was het voordat je de muur deze kleur gaf? Was er toen ook kleurverschil.
 

timbnl

  • #3
Er zit gips achter! De kleur die er hiervoor op zat pakte gewoon prima en er zat geen kleurverschil in. Geen leidingen achter deze muur en het is een binnenmuur inderdaad. Ook al geprobeerd om het eerst wit te latexen en daarna er overheen te gaan maar zelfs dat werkt niet. We zijn een beetje ten einde raad wat nu te doen haha!
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Geen idee, wel "mooi" dat het precies om de middelste haak goed gaat.

Is er structuur verschil? (dan eerst schuren)
Isolatieverf zou dit ook moeten oplossen, maar dan ben je weer 3 a 4 lagen verder.

Of geef het op: Een houten plaat ervoor en de haken op de plaat. Alleen jij (en wij) weten dan dat er een vlek achter zit.
 

eezacque

  • #5
Heb je al gemeten of er een verschil in vochtgehalte is?
 

EWZ

  • #6
Wel gek hoor. Ik zou toch even met een vochtmeter nagaan wat er is. Dit wel curieus. Wat Jack zegt is dan het alternatief, dun MDF en weer schilderen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu