Affilmen

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik moet een grote wand van strak gezette gipsblokken (10m) affilmen met een finish pasta.
Heb al een paar kleinere wanden op deze wijze mooi strak gekregen.
Maar zo'n grote is toch net even wat moeilijker.
Waarmee en hoe zouden jullie dit doen?
Bij de kleinere wanden had ik wel wat last van aanzetten in gedroogde stukken, die kon ik er wel goed uitschuren en dat leidde tot een prima resultaat.
 
De finish niet al te dik aanmaken, dan verwerkt het makkelijker. Raapbord eronder en met flinke halen in korte tijd opzetten met je plakspaan. Vervolgens pak je een rei (een stuk aluminium profiel of desnoods een rechte lat) en dan zet je 'm al zo goed mogelijk vlak. Daarna ga je koffie drinken (of je maakt een nieuwe emmer gips aan natuurlijk) en je wacht 20-30 minuten tot de muur "aantrekt". Hij slaat dan hier en daar wat doffer uit. Met een plantenspuit sproei je de muur weer enigszins nat en met een zo breed mogelijk spackmes trek je de muur definitief glad. Zolang je maar nat tegen nat werkt zet je steeds nieuwe banen op. Als je stopt en de volgende dag verder gaat zul je de aanzet zien. Nou schuur je die er wel weer uit, maar die aanzet zul je dan nog wel weer bij moeten werken. Beter is het om de hele muur ineens te doen. Succes.
 
Volgens mij bedoeld Conradus met de Finisch pasta, de kant en klare finischer uit de emmer.
Deze kun je dus niet 20-30 minuten laten zitten, en koffie gaan drinken, want dan ben je te laat. Spuiten met water helpt dan ook niet meer.
Zeker niet op een droge gibo muur.

Het beste kun je deze met een breed spacmes er opzetten, en meteen glad afwerken.
En het beste en mooiste resultaat krijg je, als je de muur in 1 keer doet.
Dus dat wordt even doorpezen in je eentje. :mrgreen:
 
Ah, inderdaad, dan heb ik het even verkeerd gelezen. Ik zat aan de 25kg Finish zakken te denken. Zelf zou ik zulke grote oppervlakken niet zo snel met een kant- en klare pasta doen. Je hebt gelijk als je zegt dat die pasta's gewoon ineens (zonder koffiedrinken) afgemest kunnen worden. Inderdaad, aanpezen dus!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan