Afdichtingsring stortbak vinden

Han3

  • #1
Mijn stenen stortbak zit vast op de pot. Spoelmechanisme met indrukknop middenop de bak. Na een milde lekkage heb ik wat zitten draaien in het mechanisme, maar nu loopt het water direct geheel in de pot. Geen idee wat ik eventueel heb gedraaid. Ik probeer het mechanisme eruit te halen, maar kan het niet ronddraaien, omdat de draairuimte onderin te klein is, plastic lip is te breed om te draaien;loopt vast in die stortbak. maar ik denk dat er wellicht een kliksluiting zit, echter ik kan die niet vinden. Heb al gekeken bij andere stortproblemen, maar dit mechanisme zie ik nergens. Wie kent dit mechanisme en weet het geheim ervan???Moet toch op te lossen zijn, is het idee. Wie herkent dit mechanisme??
stortbak lekt.jpg
afvoer lekt 1.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
De stenen reservoir moet van de pot af en dan moet je de grote moer los draaien.
1673805906531.png
ScreenHunter_01 nov. 19 21.10.jpg
 

Han3

  • #3
Bedankt Henk 253, morgen gaan we erop los, je hoort de afloop. groeten.
 

Han3

  • #4
Hallo Henk, 253, Vandaag de waterpomp tang erop, en sleutel nr 10 voor onderkant, ik had al een halve fles azijnontkalker erin gedaan, ik heb alles schoon gemaakt en vet in de vaseline gezet. En weer gemonteerd. Er zat onderin de stortbak wat gruis; met stofzuiger eruit gezogen, nadat water eruit was !!!!!.
En hij doet het weer. Wat het probleem was is mij niet helemaal duidelijk, maar de schoonmaakbeurt heeft geholpen, dank voor de suggestie, ik zat vooral te kijken hoe dat ding uit elkaar moet. Als je het weet wordt alles eenvoudig ;-)))), bedankt.

stortbak 3.jpg stortbak 1.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
:prima:
Je weet nu hoe ie los moet dan kan je altijd een nieuwe klepbedekking er op zetten.
Nu kan je hem uit elkander nemen en want dat rubber zal wel ruw wezen en vaak vervormt zal over een tijdje wel weer lekken.
 

Han3

  • #6
:love:
 

Han3

  • #7
:love:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu