Afdekken waterleidingen radiatoren.

Ikfietssnellerdanjij

  • #1
Ik heb een complete CV laten installeren in mijn huis maar ik heb een probleempje. De waterleidingen van de radiatoren zijn zichtbaar, want stucwerk en houten vloeren waren bijna 8 maanden geleden gedaan toen er nog geen plannen waren voor een nieuwe complete CV installatie.

Dus ipv het allemaal open te breken is het zo gedaan, zie foto's:






Wat is de beste manier en ook simpelste om ze af te dekken? Gewoon kappen erover heen schroeven? Welke zijn de beste daarvoor? Etc.

Bij voorbaat dank.
 

Fiesiekus

  • #2
Zeg tegen de CV-installateur dat ie dit moet overdoen met dunwandig stalen precisiebuis. Dan die buis schilderen in dezelfde kleur als de achtergrond = netjes afgewerkt.
 

Xr8

  • #3
Gaat zo in ieder geval wel lekker snel.

Succes.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Dat deze meneer zich CV monteur durft te noemen!!!!
Een knoeier, dat is hij dus.
 

Ikfietssnellerdanjij

  • #5
Hij wilde het ook niet zo doen maar hij mocht van mij niet muren/houten vloeren/plafond openbreken om het beter te doen. Zou het 3 keer meer kosten en deze soort houten vloeren kon ik niet meer vinden wat het nog erger zou maken....dus hele kamers opnieuw bevloeren en nieuwe stucwerk omdat een paar leidingen onzichtbaar zouden worden.

Toch bedankt voor de antwoorden, groet.
 

Fiesiekus

  • #6
Onze antwoorden slaan niet op de muren/vloeren maar op het materiaal wat deze **** man heeft gebruikt.


Kwalificatie van persoon verwijderd, mod.
 

Xr8

  • #7
Hoeft natuurlijk niet aan de monteur te liggen. Ben van mening dat het er niet mooi uitziet. Maar als het niet veel mag kosten en de klant wil het zo. Klant is koning. Je kunt het krijgen zo je het hebben wilt.

Succes.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #8
De eerste foto, met de scheve :cry: radiatorknop, is het duidelijkst: waarom is linksaf geen buis toegepast die het zelfde is als de buis die vertikaal naar de thermostaatkraan loopt? Die vertikale buis is 'precisiepijp' waar frisius het over heeft.
Wilde u dit niet of is dit klakkeloos zo aangelegd?
Dit zou ik zeker niet laten zitten, als er iets aan de slangen links blijft haken trekt u de boel stuk en dat geeft een boel heet water met troep op uw onvervangbare (?) vloer. Bovendien werkt de CV dan niet meer, 's winters is dat niet zo fijn.

De tweede foto, met de deur, is niet goed te zien hoe dit zit. Als u voorzichtig deze buis opzij trekt, is het dan buigzaam net als de slangen op de eerste foto? Zo niet, wat is dan uw probleem bij de deur? Afdekken met een door u te kiezen kap of timmerwerk kan altijd. Dit is een doe-het-zelf forum, hier kan en mag alles om dit af te dekken. 't wordt natuurlijk wel warm, plakken is een slecht idee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu