Plof in cv ketel en rammelende warmwaterleidingen

Pgee

 • #1
Hallo,

Sinds 2 maanden, na plaatsing nieuwe keuken, horen wij een stevige 'plof' in het cv-circuit telkens wanneer de ketel aanslaat en wanneer er warm water wordt gevraagd. Vlakbij de cv hoor je de 'plof' niet zo goed maar verderop in het huis wel. Ook hebben we sindsdien rammelende waterleidingen.

Het volgende hebben we ondernomen:
Er is een cv-monteur bij geweest en geeft deze aan dat er in de ketel, tussen warmwatersysteem en cv, een soort rubberen bal zit die het drukverschil opvangt. Deze is hoorbaar en komt dit vaker voor bij cv-systemen waarbij gebruik is gemaakt van leidingen met verschillende diameters. De cv-monteur weet niet hoe dit op te lossen. Kent iemand dit probleem en weet een oplossing?

Voor de rammelende leidingen hebben we 2 waterslagdempers geplaatst. Bij de wasmachine en op de koudwater aanvoerleiding van de cv op zolder(net voor die in de ketel gaat). De rammel in de leiding bij de wasmachine, de keuken en in de buurt van de cv-ketel op zolder is weg. In de badkamer is de waterslag zelfs erger geworden in de warmwaterleiding. Het lijkt wel of de leidingen los in de muur zitten. Hier kun je niet bij komen aangezien de leidingen door muur en vloer lopen tot aan de zolder. Moeten wij nu op de badkamer ook nog een demper plaatsen?

CV-ketel is een Vaillant VHR 24/28C en is dit voorjaar nieuw geplaatst.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • W en d

  • #2
  Heb je bij de verbouwing stukken loze leidingen laten zitten?
  je hebt dan nml kans dat daar lucht in is gekomen die deze klappen veroorzaken
   

  Pgee

  • #3
  Nee, geen loze leidingen. Omdat apparatuur op een andere plaats zat in de nieuwe keuken zijn leidingen klein stukje verlegd. Bij wasmachine in de bijkeuken is een leiding naar de garage gelegd (ongeveer 1,5 meter) voor een wasbak aldaar (alleen koud water). In eerste instantie knalde deze leiding ook maar na plaatsing demper bij wasmachine was het weg.

  In de keuken zit een kleine boiler en knalde het daar ook. Bij de overstort, net voor de aanvoer bij de kleine boiler, is de kraan iets dicht gedraaid waardoor ook hier geen knal meer in de leiding.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Zitten de leidingen niet vast ofzo?
  Klapperen heb ik wel eens gehoord maar zo extreem.

  Ik zou eens proberen iets te knijpen met de hoofdkraan of daar een demper te plaatsen.
   

  Pgee

  • #5
  Ik heb toch het hele huis + kruipruimte nagekeken. En ja, in de kruipruimte zaten loze leidingen. Deze zijn inmiddels verwijderd.
  Helaas, geen verbetering. In de badkamer blijven de leidingen rammelen.

  Vandaag komt er nogmaals een cv-monteur om naar de 'plof' cq de 'brom' in het cv-circuit te kijken. Zelf ook gekeken in de cv-ketel en zoals op dit forum staat is het de 3-wegklep. Nu nog de monteur overtuigen en hopelijk wordt ie vervangen. Ik heb de stille hoop dat dan ook het rammelen van de warmwaterleiding weg is.

  Jullie horen nog het resultaat.
   

  Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Het kan de inlaatcombinatie van de ketel zijn,wasmachine kraan.

  De driewegklep kan het niet zijn als ze tenminste het nieuwe type ketel hebben geplaatst.


  Namelijk de Vaillant VHR 24/28/3C inplaats van de Vaillant VHR 24/28C(oude type)
   

  Pgee

  • #7
  Monteur is geweest en herkent het probleem. Gaat Vaillant bellen over dit probleem omdat het inderdaad een nieuwe ketel betreft. Van de week hoor ik meer.

  Utreg: wat bedoel je met 'Het kan de inlaatcombinatie van de ketel zijn,wasmachine kraan'? (Overigens staat de wasmachine beneden in de bijkeuken en de cv-ketel op zolder).

  Groet,

  Peter
   

  Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  De inlaatcombinatie van de ketel of boiler of een wasmachinekraan(met terugslagklep) van de vaatwasser of wasmachine kan rammelende leidingen veroorzaken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu