AEG wasdroger - waar is dit veertje voor?

Bas vD

 • #1
Beste witgoed experts,

Ben vandaag bezig geweest met het vervangen van de versleten aandrijfsnaar van mijn AEG T55544 / 91609628802 wasdroger uit 2009. Nieuwe besteld en met hulp van filmpjes de snaar er goed in gekregen. Echter bij het plaatsen van de nieuwe snaar rondom het spanwiel, kwam ik dit veertje tegen onderin de machine:Ik weet niet waar dit veertje aan vast hoort, en daarom durf ik de droger nu meer niet te gebruiken. Van de AEG tekeningen op hun onderdelenwebsite kan ik het niet vinden.

Weet iemand waar dit veertje thuishoort?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bas vD

  • #2
  Inmiddels de droger gewoon verder in elkaar gezet en alles werkt weer prima met de nieuwe snaar. De veer blijkt dus niet “gemist
   

  DSR9500

  • #3
  Lijkt wel een contactveer van een batterijhouder.
  heeft dan zeker niks met je machine te maken.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Dat is volgens mij een veer uit een deurslot
   

  Bas vD

  • #5
  Goede suggestie Jan! Ik ben zo'n veer ook wel eens tegengekomen in een versleten deurslot dat ik een paar jaar geleden uit elkaar heb gehaald. Wellicht is die veer dan via wasgoed op de onderkant van de droger terecht gekomen. Wel vergezocht maar had gekund.

  Maar... met hulp van anderen is de oplossing waarschijnlijk toch gevonden!

  1.jpg


  Ofwel: https://shop.aeg.nl/wassen/drogers/elektronica/koolstofborstel-wasdroger/p/1125478006
  Toch de droger dan maar weer uitbouwen en kijken wat er aan de hand is. De koolborstel veerde nog prima de laatste keer, dus misschien was dit een "losse" veer, erin gevallen in de fabriek...?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Kijk even of er een veer in de houder op de foto zit, dat zijn de koolborstels die nodig zijn voor metingen.
  Ik denk dat er twee op zitten, kijk even op de explosietekening.
   

  Bas vD

  • #7
  Er zitten twee grotere rechte "penveren" (blank) onderin de houder om het koolstofblok naar boven te drukken. De koperkleurige opgerolde veer die "over" was hoort aan de zijkant te zitten om het blok recht te houden. Daar is er 1 van. En die zit nu weer op zijn plek, want bleek inderdaad te ontbreken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu