AEG wasdroger 5127ac warmt niet

oiDtj

  • #1
Hoi hoi

Sinds gisteren doet mijn wasdroger die ik vijf jaar geleden heb gekocht raar, hij lijkt namelijk nog wel te werken maar hij blaast geen warme lucht meer. Na een minuutje of vijf tot tien stopt hij met draaien.

Het lijkt wanneer hij naar de andere kant zou moeten draaien hij uitvalt. De drie led-lichtjes blijven hierna wel gewoon aan.

Zelf heb ik de filters helemaal proper gemaakt maar dit doet niks. Voor de rest ken ik helemaal niks van elektriciteit of wat dan ook maar misschien weten jullie of ik dit kan laten herstellen, zelf kan doen misschien zelfs of best een nieuwe machine moet kopen.

Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wordt de achterkant van de machine warm?
Zo nee dan is er waarschijnlijk iets met de verwarming kapot, element, aansluiting verbrandt of de temperatuurmeting doet het niet meer.
 

Lampje45

  • #3
Graag vermelding van de gegevens van het machineplaatje

Het lijkt er op dat er iets aan de hand is met het relais van de draairichting Als deze slechte contacten heeft dan stottert de motor en is de luchtopbrengst dus ook niet goed waardoor de temperatuur te hoog oploopt. En de beveiliging tript.

Dus ga eerst eens kijken naar de printkaart en controleer daarna de thermostaatschakelaar op het verwarmingselement
En maak van alles goed belichte foto's die je het liefst in originele grootte bijv bij google photo op het internet parkeert.
Het repareren hiervan aan onderdelen kost het weinig, maar je moet wel iemand hebben, die dit voor je kan doen. Een handige buurman of vriend.
Als je het via de officiele weg doet, dan worden en het verwarmingselement compleet en de besturingsmodule vervangen en dat is een zeer dure aangelegenheid. En dan praat ik over honderden euro's
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu