AEG Vaatwasser i20 melding

S1991

  • #1
Beste medeklussers,

Vandaag leg ik jullie een probleem voor, aangezien het na twee bezoeken van een lokale witgoedspecialist nog steeds speelt.

Onze AEG vaatwasser (Mod F65060VI1P Type 911D2163B2) geeft wisselende sporadisch of regelmatig code i20. Het is een tijdje geweest dat het bijna elke wasbeurt voorkwam, gevolgd tot 3 a 4 weken bijna geen problemen, en momenteel is het probleem weer regelmatig aanwezig. De storing wordt gegeven meestal op 88min en 25min (te gaan) van het programma.
Verder is het zo dat de storing ontstaat na zo'n 3 minuten afpompen terwijl er geen water meer af te pompen is. Wat ik zelf bijzonder vind en wellicht een richting is naar een oplossing: indien ik tijdens de storing handmatig water in de vaatwasser toevoeg, wordt dit keurig en snel afgepompt + het programma loopt bijna altijd (niet altijd!) verder. Soms wordt het programma dan geheel goed afgerond en soms moet ik dit nogmaals doen op 25min (als er weer wordt afgepompt).
:idea: Indien ik dit water niet toevoeg zal de vaatwasser weer ~3 minuten afpompen om vervolgens code 20 te geven.

Dit is er al gedaan:
- Pressostaat + bekende vervuilde slangetje vervangen;
- Sensor welke vuilheid water meet is schoongemaakt;
- Vaatwasser zit aangesloten op sifon, de sifon loopt goed daar maar voor zekerheid toch ontstopt met vloeistof;
- Afvoer vaatwasser gecontroleerd op verstoppingen

Het probleem lijkt zich met het eco programma het vaakst voor te doen en het minst met het 70 pro programma, maar wellicht dat dit stomme toeval is.

Wie heeft een idee wat ik doe kan (laten) doen? Ik heb nu €130 geïnvesteerd in de reparatie. Enerzijds wil ik geen oneindig geld in een 6j oude vaatwasser pompen, anderzijds vind ik het zonde om 'm weg te doen met het idee dat deze het regelmatig wekenlang gewoon goed doet.

Later toegevoegd: indien het probleem bijv. in de avond opspeelt en we de vaatwasser een nacht laten staan om vervolgens de volgende ochtend het programma te continueren (zonder water toe te voegen) gaat deze meestal weer verder.

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Niveau luchtkamer al gereinigd?
Daar waar de pressostaatslang op aan zit gesloten wil vaak daarboven een zwarte vervuiling zitten , goed te zien met een zaklamp in de kuip en dan bij de aansluiting kijken.
 

S1991

  • #3
Gisteren ruimte kunnen vinden om eea eens te inspecteren. Volgens mij heb ik de luchtkamer kunnen vinden (daar waar het grijze slangetje op zit aangesloten). Is het de bedoeling dat deze unit geheel gedemonteerd moet worden? Dit lijkt me erg lastig gezien zo'n beetje alles er op aan zit gesloten. Wellicht een tip om deze schoon te maken? Aan de buitenzijde is alle in orde, geen viezigheden oid.





 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu