AEG vaatwasser foutcode E20

Lucky_Leonardus

  • #1
Hey,

Na een verhuis kreeg ik de foutmelding E30. Er was een lek ontstaan aan de stijgbuis en de waterbak was ondergelopen. De lek heb ik hersteld met silicone en het water in de opvangbak er uitgehaald. Vaatwasser werkte nadien terug perfect.

Niet veel later kreeg ik echter de melding E20. Als ik water in de vaatwasser giet, pomp hij nog perfect alles leeg, maar de watertoevoer wil echter niet starten.

Nu dacht ik eerst dat de waterstop defect was, maar na wat opzoekwerk op dit forum ben ik erachter gekomen dat dit niet zo is en er waarschijnlijk een probleem is met het verwarmingselement.

Wanneer ik het verwarmingselement loskoppel werkt de vaatwasser wel.

Ik heb dus enkele metingen uitgevoerd met de multimeter aan het element:
- de twee contacten meten 28 Ohm (bij 10° C)
- aarding met 1 van de contacten meet 0 Ohm
- het stekkertje van het verwarmingselement wisselt van 8 Volt tot 30 Volt (30 sec test)


Iemand een idee wat het probleem is?
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #2
    Niet lopen prutsen , siliconen gaat niet werken gaat weer lekken op den duur.
    Vervang stijgbuis en verwarmingselement i.v.m aardlek.
     

    Lucky_Leonardus

    • #3
    Vaatwasser doet het voorlopig weer.

    Ik heb professionele silicone gebruikt, de stijgbuis lekt echt niet meer.

    Na anderhalf uur met een elektrische verwarming onderin te blazen werkte de vaatwasser terug.

    Ik ga nu uitkijken of ik nog ergens een kleine lek zie, ik merk wel dat er tamelijk veel condens op de slang zit die vanuit het verwarmingselement vertrekt, is dit normaal?

    Mogelijk is de berging waar de vaatwasser staat te vochtig en het was nu al een tijdje geleden dat ik hem nog gebruikt had. Mijn vrouw doet de vaat liever met de hand, maar zij is nu op reis en ik haat afwassen :-)

    Ik ben in ieder geval blij dat hij voorlopig terug werkt, er was al een serieuze stapel afwas :lol:
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu