AEG vaatwasser FAVORIT 44080 Vi blijt maar water afpompen

Janice

  • #1
Wie kan mij aub helpen?
Mijn vaatwasser geeft een geluids storing melding aan. Als ik hem aanzet blijft hij maar water afpompen, terwijl er geen water meer in zit. ik heb de stekker al eruitgehaald en blijft het zelfde maar doen. Andere programma's ook maar geprobeerd en gereset blijft maar het zelfde en geeft nog steeds piepende geluid aan dat de afwas eingelijk al klaar is. Wie kan mij hierbij helpen? Ik weet geen raad meer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk water op de bodemplaat, deze bevindt zich helemaal onder in de machine, dus niet de bodem van de spoel/wasruimte maar nog verder naar beneden.
Als u de plint van de machine verwijderd kunt u op de bodemplaat kijken of er water op staat.
Dan proberen de lekkage te verhelpen.
 

Janice

  • #3
Harstiike bedankt voor u snelle reactie!!! De bodemplaat zat inderdaad water in en heb hem vandag droog proberen te krijgen. Ik dacht dat hij verholpen was, wnt hoorde geen piepende geluid meer en programma draaide weer als normaal. Maar blijkt nou dat de vaatwasser een andere probleem aangeeft, de sproeier draaid niet meer en er komt geen water meer uit. Ik heb de sproeier al schoongemaakt en de binnen filter ook maar blijft toch niks doen. Wat kan de volgende oorzaak zijn?

Alvast bij deze bedankt. Dan hoor ik het graag van u.
 

Geertserneels7

  • #4
Janice, heb je het probleem met de piepende vaatwasser opgelost? Ik heb net hetzelfde probleem, telkens 1 biep. Dat zou wijzen op een probleem met de filter van de waterinvoer maar die is schoongemaakt. De machine begint bij het aanzetten te pompen, ook al is er geen water en begint ten slotte enkele piepgeluidjes te maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu