AEG T57840 aanloopprobleem, en gevonden veer

Bizzon_1212

  • #1
Gegroet experten.1.Na een gebroken aandrijfriem te hebben vervangen heb ik nog een belangrijke vraag.onderaan de machine heb ik een veer gevonden die er los bijlag.Vermoeddellijk heeft die ergens dienst gedaan om de riem op spanning te zetten,maar kan de juiste locatie niet vinden!!.Heeft iemand een idee waar die juist zit.ik heb ze voorlopig tussen een boutje van de motor en de vaste behuizing van de kast ergens kunnen aanhaken.Motor met gekoppelde trommel zijn soepel te bewegen.
2.Alhoewel de machine volledig normaal functioneerde voor de riembreuk,wil de machine met volle last geen slippende riem, (nat wasgoed van ong 7kg)niet aanlopen.Enkele natte stukken dienen eruitgehaald zodat er ong 3/4 blijft inzitten,dan start de machine normaal.Ik neem aan dat de nieuwe riem iets strakker zal spannen als voorheen,maar ik vermoed eerder een component dat in waarde is gaan varieren na de jaren dienst (capaciteit)waardoor de faseveschuiving van 90° niet ten volle word bekomenbij de start.
iemand een idee welk component,of sla ik de bal mis.
Hopende op een positief seintje

mvg
buffel
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Die verschuiving wordt gecreëerd door de aanloopcondensator :)

Op dit filmpie staat ook de veer :)
3:48

 

Bizzon_1212

  • #3
Hallo,en bedankt voor de uitleg,blijkt dat ik de veer toch juist geplaatst had.ik vermoed vat ik de aanloopcapaciteit zal moeten vervangen.Ik wacht nog even tot de riem zich heeft gezet aan de nieuwe situatie.De machine was onze droogkast.
Een nieuwe condensator zou 28€ kosten zonder verzendkosten

bedankt voor alles

mvg
buffel
 

Techrax

  • #4
Om te controleren of de aanloopcondensator in waarde is verlopen kunt u hem doormeten. Klopt het dat de pnc code 91609621607 is? De condensator van 5 uF kost bij AEG €5,- en de condensator van 4 uF kost bij AEG €21,01,-
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ga even naar een onderdelenwinkel met de condensator, die kunnen hem doormeten, ze hebben ook ruime keus in condensatoren en zijn niet duurder en vaak (veel) goedkoper dan via internet. (verzendkosten!)

@ Techrax,
er zullen niet veel klussers zijn die een condensator kunnen doormeten, je moet daarvoor toch een multimeter hebben met die functie.
 

Bizzon_1212

  • #6
Dag TECHRAX
DE CODE klopt zoals jij aangeeft .....21607
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu