AEG Lavatherm 740 slaat na 1 minuut af.

Harm Vonk

  • #1
Mijn AEG Lavatherm 740 slaat tegenwoordig na ongeveer 1 minuut af.
Hij staat bij ons op het schip en is waarschijnlijk een jaar of 5 bijna niet gebruikt.
Toen wij hem gingen gebruiken deed hij het nog wel maar de was werd bijna niet echt droog terwijl het heet genoeg was. Het viel ons op dat de condensbak echter leeg bleef. Nu wil hij dus helemaal niet meer en ik heb het gevoel dat er een beveiliging aan slaat.

Alle filters etc. zijn schoon. De trommel draait, er komt hete lucht in, de circulatiepomp voor de lucht draait ook. Wie weet waar ik verder kan zoeken?
 

W.A. Vijn

  • #2
Mogelijk dat het afvoerpompje vast staat na zo'n periode van stilstaan.

Maak het linker zijschot los als je er voor staat, waarna je onderaan een vlotter ziet zitten aan de achterkant op de bodem. Mogelijk dat deze vol water staat. Dan is er het pompje welke rechts daarvan zit met twee slangen er bij.

Deze moet dan even er uit genomen worden en weer draaibaar maken. Je kan deze even aansluiten op 220 volt. Let wel op dat je geen sluiting maakt, gebruik daarom wel even een paar schuifschoentjes op de draad om op de pomp een goede bevestiging te krijgen.

Succes
 

Harm Vonk

  • #3
Bedankt voor de reactie betreffende de pomp. Dat bleek het echter ook niet te zijn.

Monteur is er inmiddels bij geweest en volgens hem is de printplaat kapot omdat hij steeds dezelfde kant op draait. En als hij dan na een minuut of zo stopt, hij daarna in tegengestelde richting hoort te gaan draaien. Dat doet hij dus inderdaad niet.

Printplaat kost zo veel geld dat het niet meer de moeite schijnt te zijn om de machine te repareren. Zullen dus de portemonnee flink moeten opzetten de komende tijd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu