Aeg lavamat 74738-w update wassen duurt lang div foutcodes?

Pepijnkostelijk

 • #1
Hallo nieuw op dit geweldige forum!
aeg lavamat 74738-w update
s-no 02240263
pnc-91400204100
wassen duurt erg lang, langer dan de aangegeven tijd! stopt soms ook met schuimwater nog in de trommel? via dit forum de foutcodes uitgelezen begon met E34 en soms E31? water temp sensor onderin de trommel doorgemeten was echt stuk(open weerstand) toen op aanraden aeg helpdesk e34 pressostaat vv.heeft twee keer een wasje gedraaid.maar is nu weer niet goed.print plaat zeer nauwkeurig nagezien op scheurtjes en op corrosie(ziet er goed uit).voel regelmatig aan het deurtje maar voelt niet warm aan!(element stuk?)ben redelijk technisch onderlegd maar weet het nu ff niet meer?
graag ondersteuning.
groet pepijn
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Hebt u de slangetjes naar de pressostaat doorgeblazen ?
   

  Wasmannetje

  • #3
  Hallo, zeer waarschijnlijk is de besturingsmoduul defect, die geeft namelijk een spanning af op de analoge druksensor, als deze niet goed communiceren worden deze 3 onderdelen veelal tegelijk vervangen.

  Soms zit er nog een coulance regeling op op basis van aanschafbedrag, levensjaar, misschien even de moeite waard om electrolux te alphen aan den rijn te bellen wat de max tarieven zijn. Geef hierbij wel het levensjaar aan en het aanschafbedrag, wellicht is het dan de moeite waard om dit te laten repareren.

  Succes
   

  Pepijnkostelijk

  • #4
  Zeer bedankt voor de reacties en tips.slangetjes krachtig doorgeblazen.hielp niet.nou geef ik niet snel op,dus printplaat (waarschijnlijk de oorzaak)weer ff los gehaald.met een loep div solderingen nauwkeurig nagezien.ik heb een los contact gevonden.soldering van het gemonteerde doorzichtige relais op de printplaat had een slecht contact.deze goed doorgesoldeerd.was machine draait nu een week probleemloos!.denk zelf dat het nu echt voor elkaar is!
  gr pepijn
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  :prima:
  Mooi dat u het opgelost hebt, bedankt voor de terugmelding.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu