AEG L6FB84IW maakte programma niet af, nu start niets meer

Knakworstje

  • #1
Beste,

Net ontdekte ik dat bij het laatste wasje de wasmachine de wasverzachter niet had gepakt en blijkbaar zijn programma niet had afgemaakt. Had de was er eerder wel wat natter dan anders uitgehaald, maar dacht van misschien verkeerd geladen. teveel gewicht aan 1 kant. Blijkt nu dus anders...
Enfin, nu wil geen enkel wasprogramma meer starten. Pomp loopt vrij, filter is ook schoon. Wel zat er relatief veel water bij de schoep.
Als ik op start klik gebeurt er op een klik na eigenlijk niets. Zet ik de machine helemaal uit en weer aan en ik houdt de startknop daarna ingedrukt dan hoor ik de pomp brommen en als ik de filter eruit heb dan zie ik het schoepje ook draaien. Soms stopt deze wel vrij snel en soms draait die wat langer door als ik de knop ingedrukt houdt. De deur blijft steeds vergrendelt omdat het programma dus eigenlijk loopt.
Nu twijfel ik of ondanks dat ik de pomp wel zie lopen deze alsnog kapot zal zijn of dat er iets in de programmaklok ofzo kapot zal zijn, printplaat dus in weze,
Heb de stroom er inmiddels ook een paar keer een paar minuten afgehad in de hoop dat de boel zou resetten, maar helaas zonde resultaat.

Wat is jullie vermoeden of hoe kan ik dit verder troubleshooten?

het gaat om de AEG L6FB84IW.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Wrs pomp of waterkleppen ofzo. Maar je kunt hem uitlezen door de start toets en de dichtsbijzijnde optie toets erboven of erlangs (weet ff niet zeker welke) vast te houden.
 

Knakworstje

  • #3
thnx! Krijg nu een code E57, voor wat ik erover terug kan vinden lijkt dit motor gerelateerd.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Heb je het volledige pnc / prod nr uit de deur ?
 

Knakworstje

  • #5
Jazeker, dat is 914913417 00 type FLP544461
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Denk dat 1 van de triacs op de inverter print kapot is. Demonteer de printplaat maar eens waar de motor aan hangt.

Meet de wikkelingen van de motor ook maar eens na maar die gaat eigenlijk bijna nooit. 3 Fase inverter motor met 3 gelijke wikkelingen. Dus 3x zelfde waarde spoel.
 

Knakworstje

  • #7
Aha ok thnx! , Zal hier dinsdag eens mee verder gaan.. Als dat het is dan heb ik er ws dus ook nog garantie op. Zit meen ik 10 jaar op de motor en de machine is uit 2017..
Enfin, eerst 2 dagen kerstdrukte nu ;) Thnx en fijne dagen ook!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik wil je niet ontmoedigen, maar naar mijn weten betreft de 10 jaar garantie uitsluitend de motor zelf en niet de inverterprint.

En bij dit soort problemen ligt de fout vrijwel altijd in de inverter, niet in de motor. Zoals @Sleutelmeneer al noemde.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #9
Wat kees zegt klopt. De printplaat valt niet onder de garantie. De inverter motor gaat vrijwel nooit stuk. En die 10 jaar garantie geldt ook alleen als je toen der tijd hem aangemeld hebt voor die 10 jaar garantie. Dat doet ook bijna niemand. Ze geven ook echt geen 10 jaar garantie op iets dat regelmatig stuk gaat haha. Linksom rechtsom wordt je altijd weer betoept.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu