AEG Favorit 50740 beveiliging wateroverlast

Jelmorini

 • #1
Onlangs trad een storing op in onze AEG vaatwasser. Hierbij bleef de waterpomp in werking treden en lukte het ook niet om de machine te resetten. De indicatie voor het einde van het programma bleef knipperen. In de handleiding lazen we dat dit aangeeft dat de beveiliging voor wateroverlast in werking is getreden.

Onze oplossing was als volgt (hoewel we het ook niet helemaal snappen):
- Eerst hebben we gekeken of er water in de bodem van de machine was gekomen. We konden zien dat het zoutreservoir helemaal gevuld was met water, dus daaruit leidden we af dat er inderdaad water in de bodem stond.
- Vervolgens hebben we de machine gekanteld, zodat het overtollige water uit de bodem wegliep (via het zoutreservoir)
- Hierna bleek de machine weer te werken. Waarschijnlijk was de beveiliging door een te hoog waterpeil in werking getreden en werd die weer uitgeschakeld toen het overtollige water wegliep.

Een mogelijke verklaring voor de storing is dat ik een grote glazen pot met een etiket in de vaatwasser had gedaan (dom natuurlijk!). Dat etiket bleek er helemaal afgeweekt te zijn en dat gaf nogal wat rommel in het filter. Mogelijk is daardoor een verstopping ontstaan.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het zoutwaterreservor staat altijd vol met water.
  Met het schuinhouden van de machine is waarschijnlijk het water op de bodemplaat weggelopen en is daardoor de beveiliging weer in de normale stand gaan staan.
  Krijgt u hetzelfde voorval nog eens controleer dan de bodemplaat op lekkage.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu