AEG 85060 vaatwasser met foutcode 30 slang vervangen?

Jeroenvan_weert

 • #1
Hallo,

Door een eerder antwoord op een vraag in dit forum leerde ik dat deze code betekent dat er water op de bodem van de machine ligt en dat hij daardoor uitschakelt.

Welnu, ik heb de voorkant geopend en inderdaad, water op de bodem. Deze weggesponst en toen deed de machine het weer.

Het water blijkt te komen uit een lekje in het zachte rubber van een slang die aangesloten zit op wat, volgens mij, :?: de pomp is. Zie foto.

Nu is mijn vraag, is dit uiteinde apart te vervangen of moet de hele slang vervangen worden. Het betreft een inbouw machine dus ik haal liever niet de hele machine los om de slang te vervangen als ook alleen dat rubber stukje vervangen kan worden

Alvast bedankt voor een antwoord,

Jeroen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De hele slang moet vervangen worden.
   

  Jeroenvan_weert

  • #3
  Hallo Jan,

  Bedankt voor je snelle reactie. Ik was er al bang voor. Dat betekent dat ik de machine moet uitbouwen. Heb jij toevallig een onderdeel nummer van die slang? Alvast bedankt!

  Oja, klopt het dat dit de afvoerslang is en dus vanaf dit pompje rechtstreeks naar de afvoer gaat?

  Jeroen
   

  Jeroenvan_weert

  • #4
  Hartstikke bedankt voor je hulp!

  Jeroen
   

  Jeroenvan_weert

  • #5
  Ik heb de afvoerslang vervangen en de oude slang bekeken. Er blijkt een witte aanslag in te zitten. Ik neem aan dat dit kalkaanslag is. Daarin is een barst te zien. Waarschijnlijk kan het rubber niet goed meer uitzetten of inkrimpen als het warm wordt door het afgepompte water en scheurt het daardoor. Wat wel gek is, is dat de aanslag ALLEEN in het zachte rubber gedeelte zit, en niet in de plastic slang zelf! Maar goed, de machine doet het weer en dankzij jullie hulp heb ik de storing zelf kunnen verhelpen!

  groetjes

  Jeroen
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu