Advies voor metaalgaas in tussenwand

AlexiV

 • #1
Bij het eraf halen van behang op een tussenwand zag ik dat er veel stuc was die erg makkelijk weg brokkelde. Ook op die hele plek veert de muur ongeveer een cm mee nadat ik erop druk. Na het weghalen van alle stuc werd duidelijk dat het gaat om een strook metaalgaas die de boosdoener is. Zie de foto's. Deze is gecorrodeerd op veel plekken en is vermodelijk op of nabij een houten balk geplaatst (jaren 30 huis). Het cement om het gaas heen gaat ook gemakkelijk weg en is broos. Heel die strook veert mee als ik erop druk. Lijkt me niet handig om daar opnieuw overheen te stucen om die zo weer afgebrokkeld te krijgen.
Nu vraag ik jullie om advies. Ik dacht zelf als laatste uitweg om een slijptol te pakken en heel die strook eruit te snijden om vervolgens helemaal te vullen met mortel oid. Of zou iets makkelijkers gedaan kunnen worden?

IMG-3773.JPG IMG-3774.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als het meeveert, is de achtergrond niet stevig genoeg. Dat moet je dus eerst aanpassen voordat je op opnieuw stuct.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu