Advies plafondplaten gevraagd

Ronaldstolk

  • #1
Ik ben mijn zolder aan het isoleren. Heb een lattenwerk vertikaal gemaakt, middels een regel bevestigd aan de gordingen. Zie foto's. Ik ga 100 mm isover rollisol (spijkerflensdeken met alu laag) plaatsen, spijkerflenzen niet ik vast op de vertikale regels.
Dan moet het natuurlijk nog afgewerkt worden. Daar heb ik 2 vragen over:

1. Ik hoor verhalen dat de beplating 'horizontaal' zou moeten, dus haaks op de latten. Dat i.v.m. doorbuigen van de latten. Klopt dat?
2. Ik wil eigenlijk geen gips vanwege dat dat nog afgewerkt moet worden. Ik ben op zoek naar een licht en sterk alternatief. Iemand een tip? Mag ook met een privé bericht komen als het reclame is :P

Bedankt

Ronald

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
In deze toepassing doe je de gipsplaten niet haaks op de rachels. Maar je hebt wel te weinig rachels. Doe ze elke 30cm. Als ze dan nog te veel doorbuigen, is de houtmaat te klein.

Het minste afwerken van gipsplaten heb je met afgeronde kant, die hoef je alleen te kitten en te schilderen.

Maar er zijn ook kant en klare platen. Het makkelijkst daarin is een na-isolatiesysteem voor schuine daken, incl. isolatie. Daar gaat een kunststof afwerkstripje over de naden en hoeft niet eens geschilderd te worden. Er zijn meerdere merken, makkelijk te vinden met google.
 

Ronaldstolk

  • #3
Bedankt,

Conform de website van Isover / handleiding zouden regels om de 60 cm voldoende moeten zijn. Is dat niet zo denk je?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik vind 30cm verstandiger.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu