Advies nodig ivm Latexen etc.

ThomasK88

  • #1
Hallo

Ik ben nieuw hier op het forum, en ik ga met een klusje beginnen in mijn appartement. Mijn appartement is verhuurd geweest, dit waren wanbetalers en ik kreeg mijn appartement gehavend terug. Nu is het zo dat ze op mooi gestucte muren stickers hebben geplakt, en daar royaal over heen iets op de muur gespoten hebben. Een soort lak lijkt het wel. Dit is ook niet vakkundig gedaan trouwens.

1.Nu wil ik die stickers gaan verwijderen en er overheen opnieuw latexen. Maar die spuitlaag lak wat op bepaalde grote plekken zit, Kan ik hier overheen latexen of heb ik een grondlaag nodig of een primer? Zo ja, welke kan ik het beste gebruiken?

2. Over een van de gestucte muren die gelatext waren hebben de behangen, ik ben bezig dit te verwijderen. op sommige plekken komt de vorige latex los van de muur met het behang samen. Als ik deze weer ga latexen moet ik hier een grond, primer of voorstrijk middel gebruiken?

3. In de woonkamer voor dat de huurder erin kwamen zat vinyl/schuim behang op de muren, hier hebben ze overheen behangen maar het zit op veel plaatsen los op de hoeken randen etc.
Is het mogelijk dat ik de laag wat de huurders erop gedaan hebben er goed afkrijg zonder de onderste laag vinyl behang te beschadigen? Of kan ik dit het beste allemaal verwijderen en opnieuw behangen?

Dit zijn de vragen tot nu toe, er zullen er wel nog meer volgen als ik eenmaal bezig ben.

Alvast hartstikke bedankt voor jullie advies
:mrgreen:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u niet teveel eisen stelt kunt u wel gaan texen, maar het resultaat zal matig zijn.
Ten aanzien van de punten 1 en 2 is de beste remedie: na verwijderen van alle zaken die er niet op horen zoals gespoten lak en stickers de ondergrond reinigen, schuren, voorstrijken en afwerken.
Waarschijnlijk zullen de muren beschadigen bij het verwijderen. U zult dan eerst de beschadigingen moeten herstellen met een binnenvulmiddel.
Vinylbehang kan op een papieren afstripbare drager zitten. Meestal komt die er niet onbeschadigd vanaf.
Afstomen en opnieuw behangen of sauzen zijn dan de mogelijkheden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu