Advies vulmiddel

Goedemorgen,

Met welk vulmiddel kan ik de naden tussen de Okoume Multiplex platen het beste afwerken zonder dat deze gaan scheuren, zodat de naden na het schuren en schilderen niet meer zichtbaar zijn? Of zal elk vulmiddel op den duur gaan scheuren door de werking van het hout?

Groet
 
Hallo
Hoe sterk zitten de platen bevestigd, grote platen zullen wel wat blijven werken, en misschien zo de naden licht doen scheuren, een harde plamuur heeft meer risico, en een kit minder, maar de verflaag zal niet meegaan met een eventueel scheurtje. (al heeft u binnen minder kans, de vochthuishouding is meestal wel redelijk constant)
daarom met 2K plamuur dichtzetten, en na verloop van tijd als het toch wat werkt, een dun kit naadje erin op kleur van de lak.
Langs de naden schroeven helpt ook zeker.
 
Dank voor uw reactie. Langs de naad hebben we inderdaad geschroefd. Moet het speciaal een 2K plamuur zijn of kan het ook met een 1K plamuur (renovatiepasta)?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu